Vreți să vă reparați ficatul? Renunțați la alcool!

121
Vreți să vă reparați ficatul? Renunțați la alcool! - ficat2-1567329501.jpg

Articole de la același autor

Ficatul are un rol foarte important în organismul uman. Medicii spun că, în doar câteva secunde, el este capabil să efectueze câteva sute de transformări chimice simultan. Tocmai de aceea, de el depind în mod direct nu doar digestia, ci și calitatea sângelui, memoria și forța musculară. Este adevărat că acest organ se poate regenera foarte repede, dar alimentația necorespunzătoare și excesele culinare dăunează funcționării lui. 


Dr. Adela Pavlov, medic de familie, în cazul în care pacientul se confruntă cu vreo problemă de sănătate, pielea persoanei afectate se îngălbenește. Imediat după aceea, pacientul are mâncărimi mari, obosește foarte des, vomită și își pierde pofta de mâncare. 


"Nimănui nu îi place să se simtă rău. Acesta este și motivul pentru care bolnavii ar trebui să se prezinte la medic imediat ce nu se simt bine, să nu aștepte foarte mult timp. Pentru a scăpa de complicații, este necesar să adoptați un regim alimentar strict și să vă lăsați de băut. Puteți, în schimb, să începeți să mâncați fructe, mai ales mere și grefe. 


Apoi, puneți în sacoșe și legume precum varză, spanac sau broccoli, dar și ceapă și usturoi proaspăt. Nu în ultimul rând, introduceți în meniu carnea roșie, grătarul de pui sau ouăle. Totuși, evitați, pe cât posibil, zahărul în exces, îndulcitorii artificiali, margarina sau uleiul de floarea soarelui. În același timp, optați pentru sucurile naturale, de legume sau fructe, care sunt ușor de digerat și ajută la regenerarea ficatului", ne sfătuiește medicul. 


Specialistul a adăugat că și sucul de morcovi, spanac și roșii vă pot ajuta foarte mult, la fel cum o fac și portocalele, merele și grefele, toate acestea putând înlocui cafeaua de dimineață cel puțin o perioadă, pană când ficatul va fi la fel de sănătos. 
După fiecare masă, însă, beți apă sau ceai de tei, mușețel, galbenele sau mentă. Acestea ajută la detoxifierea rapidă și eficientă a organismului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7867 secunde