€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Vreți să preveniți cancerul la ficat? Mâncați brânză!

Ştire online publicată Luni, 15 Aprilie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Cercetătorii au descoperit că brânzeturile maturate de tip cheddar, brie și parmezan au capacitatea de a spori speranța de viață și să prevină apariția cancerului la ficat.


Studiile realizate au scos în evidență faptul că aceste brânzeturi conțin un compus denumit spermidină, care împiedică celulele hepatice deteriorate să se multiplice. În acest fel, nu se mai acumulează țesut cicatrician, așa cum se întâmplă la apariția bolilor și nici carcinomul hepatocelular, care este cea mai comună formă de cancer la ficat.


Tratamentul cu spermidină a fost testat pe șoareci de laborator și s-a descoperit că speranța de viață a crescut, în acest caz, cu 25%. Acest tratament urmează să fie testat și pe oameni, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, speranța de viață poate să crească până la 100 de ani.


De asemenea, specialiștii au mai descoperit că alimente precum ciuperci, soia, leguminoase și cereale integrale, care sunt consumate în mod regulat contribuie vizibil la creșterea speranței de viață.
Practic, dacă reduceți numărul de calorii consumate, aveți parte de o cantitate mai mică de metionină (un tip de aminoacid gras găsit în carne și alte proteine). Cumulat cu consumul de brânzeturi, durata de viață crește considerabil. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37464 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2166 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7564 secunde