Vreți să aveți o inimă sănătoasă? Nu ignorați semnele bolilor cardiace!

785
Vreți să aveți o inimă sănătoasă? Nu ignorați semnele bolilor cardiace! - bolideinima1-1533023133.jpg

Articole de la același autor

Pericolul afecțiunilor cardiovasculare ne poate paște pe oricare dintre noi, mai ales că, la ora actuală, acestea reprezintă principala cauză de mortalitate în România. Tocmai de aceea, oamenii trebuie să știe că trebuie să vină la medic nu numai atunci când inima îi avertizează că ceva nu este în ordine, ci și înainte de a se întâmpla aceste lucruri. Pacienții trebuie să înțeleagă că trebuie să meargă la medic, să învețe despre ceea ce își dorește inima lor, să își controleze boala și împreună să putem să avem rezultate, sunt de părere specialiștii. 


"V-ați gândit vreodată că o banală durere de stomac, senzație de greață și indigestie sau tusea la efort și transpirația sunt semne care pot indica debutul unui infarct? Simptomele de indigestie sunt asociate deseori cu o masă copioasă, oboseala este pusă pe seama stresului și suprasolicitării la locul de muncă, iar respirația îngreunată la efort este pentru mulți dintre noi o urmare firească a fumatului. De asemenea, tusea și transpirația pot fi asociate cu o simplă răceală. Conform statisticilor, o treime din cei care suferă un infarct nu au simptome clare ale debutului acestuia, uneori neexistând durere. În astfel de cazuri, infarctul este descoperit la controalele de rutină", a declarat dr. Yucel Cihan Emre, medic specialist cardiologie.


Din această cauză, specialiștii sunt de părere că jumătate dintre cazurile de infarct ar putea fi prevenite extrem de simplu: prin începerea unui program de mișcare de intensitate medie, prin renunțarea totală la fumat și prin evitarea fumatului pasiv și prin reglarea alimentației. 


De ce spunem acest lucruri? Pentru că bolile de inimă se pot dezvolta extrem de rapid și pot pune în pericol viața pacientului, motiv pentru care este foarte important să se cunoască modalitățile prin care acestea pot fi prevenite. 


Așadar, activitățile pe care le facem zilnic au capacitatea de a ne influența foarte mult și de cele mai multe ori, acestea pot duce la apariția unor boli grave. Înainte de toate, însă, este absolut necesar să vă țineți sub control greutatea, pentru că kilogramele în plus nu doar că își pun amprenta asupra aspectului fizic, dar pot pune în pericol și sănătatea. Grăsimea din jurul taliei este foarte periculoasă și poate declanșa nenumărate afecțiuni cardiace. Ca urmare, menținerea unei greutăți în limitele normale ajută organismul să funcționeze mai bine și previne apariția bolilor de inimă.


Apoi, băuturile alcoolice sunt considerate principalul inamic al sănătății inimii. Acestea pot slăbi miocardul și astfel sângele nu mai este pompat în mod corect, ceea ce poate provoca ritmuri anormale ale inimii. Chiar dacă vă place sau nu, sportul este cea mai bună modalitate pentru a avea o inimă sănătoasă. Astfel, antrenamentele fizice îmbunătățesc circulația, ceea ce scade în mod semnificativ riscul de infarct miocardic sau alte boli ale sistemului circulator.


Nu în ultimul rând, aveți mare grijă la sare, întrucât aceasta duce la creșterea tensiunii arteriale și favorizează retenția de apă. Acest lucru poate bloca arterele care comunică în mod direct cu inima și poate cauza probleme serioase la nivelul inimii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0679 secunde