Vremea rece poate declanșa durerile de maxilar

243
Vremea rece poate declanșa durerile de maxilar - vremearece-1632062603.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, vremea poate afecta organismul uman în moduri neașteptate. Așa că, dacă aveți dureri de maxilar atunci când se răcește vremea, prima recomandare este să faceți un control stomatologic, spun medicii. Ei sunt de părere că atunci când sunt excluse problemele de natură dentară, o explicație pentru durerea la nivelul dinților poate fi frigul.

Studiile arată că schimbările presiunii atmosferice asociate adesea cu scăderea temperaturilor pot declanșa dureri. Explicația stă în faptul că unele cavități pline cu aer suferă dilatări ori contracții și apasă asupra nervilor din vecinătate, ceea ce provoacă dureri, inclusiv în articulațiile de la nivelul capului.

Totodată, frigul poate determina apariția disfuncției temporo-mandibulară, afecțiune ce este resimțită ca un pocnet sau trosnet sau chiar ca un blocaj temporar. Printre simptome se numără: dureri de urechi, dureri de cap, dureri care apar în timpul mestecării alimentelor etc. în același timp, vremea foarte rece vă poate face să tremurați, fapt ce provoacă spasmul mușchilor de la nivelul mandibulei, producând, de asemenea, dureri. Problemele acestea nu sunt neapărat grave, însă afectează calitatea vieții, astfel că medicii recomandă un control ORL sau stomatologic atunci când resimțiți dureri severe de cap, urechi sau maxilare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5526 secunde