Vrei să naști prin cezariană, la cerere? Plătești!

281
Vrei să naști prin cezariană,  la cerere? Plătești! - cezarianalacerere-1388933049.jpg

Articole recomandate

Odată cu dezbaterea pachetului de servicii medicale de bază, a apărut și o nouă regulă în ceea ce privește nașterile prin cezariană. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că, de anul acesta, operațiile de cezariană la cerere nu vor mai fi incluse în pachetul de bază, ceea ce presupune că gravidele care optează pentru această intervenție o vor suporta din buzunarul propriu.

"Prin pachetul de servicii medicale de bază, se asigură gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate nașterii, inclusiv operația de cezariană atunci când există o indicație medicală clară pentru aceasta.

Nu este inclusă în pachetul de servicii medicale de bază operația de cezariană la cerere care reprezintă o opțiune personală și pentru care nu există o indicație medicală în acest sens.

În momentul de față, România este una dintre țările din Europa cu cel mai mare număr de operații de cezariană în afara indicației medicale, ceea ce comportă riscuri, fiind vorba despre o intervenție chirurgicală.

În elaborarea pachetului de servicii medicale de bază, care s-a făcut cu consultarea specialiștilor în domeniu, s-a acordat o atenție particulară gravidei și lehuzei, inclusiv prin acordarea de consultații de monitorizare atât la mediul de familie, cât și în ambulatorul de specialitate", explică Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde