Vom mânca medicamente pe pâine

961
4
Vom mânca medicamente pe pâine - 04aadf6b84d7a92d60293ad1bdd48941.jpg
Medicina naturistă este în pericol. La 1 aprilie 2011 intră în vigoare reglementarea Uniunii Europene intitulată "Traditional herbal medicinal products", adoptată în martie 2004.
Prevederile acestei reglementări sunt drastice: ea impune ca toate plantele să fie procesate după aceleași procedee precum produsele farmaceutice, pentru a le fi recunoscute proprietățile benefice asupra sănătății. Altfel spus, după cum a atras atenția și dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, pentru a recunoaște un fruct sau o plantă ca având calități curative (deși acestea sunt cunoscute de mii de ani!) vor trebui obținute numeroase certificate și autorizații. Costurile sunt, bineînțeles, uriașe, ceea ce va îngreuna considerabil demersurile fitoterapeuților până, cel mai probabil, îi va determina să renunțe.

Desființarea medicinii naturiste
Măsura nu va duce, de exemplu, la comercializarea usturoiului în farmacii, cum se crede; în schimb, nimeni nu va mai putea "lăuda" usturoiul pentru proprietățile medicale, dacă nu va avea hârtie la mână care să i le certifice. Despre usturoi se știe că este antioxidant, ajută la metabolizarea grăsimilor, stimulează sistemul imunitar, ajută la prevenirea cancerului și diminuează presiunea sanguină.
Intrarea în vigoare a reglementării va elimina diferențele dintre substanțele farmaceutice și alimentele cu proprietăți medicinale. "În UE, în urmă cu vreo patru ani, au fost elaborate două regulamente. Unul dintre ele privește alimentele și suplimentele alimentare, iar celălalt medicamentele. Totuși, distincția dintre medicamente și suplimentele alimentare nu se va mai face. Pe cutiile de medicamente sunt trecute referințe la prevenție și tratare. Dar prevenția, după cum se știe, se face prin alimentație. Cu toate acestea, nu va fi voie să se treacă aceste aspec-te pe alimente. Este îngrijorător ce se întâmplă. Vom ajunge să mâncăm medicamente, nu alimente", a afirmat dr. Mencinicopschi.

"Este o păcăleală!"
La rândul său, dr. Ovidiu Bojor, farmacist, membru al Academiei de Științe Medicale, a declarat: "În prezent se duce o luptă împotriva remediilor naturale. Este lupta marilor companii de sinteză chimică. Dar nu trebuie să ne speriem, căci, în opinia noastră, data de 1 aprilie 2011 este o păcăleală, pentru că vom stopa acele idei! Medicina naturală are o sferă de aplicabilitate mult mai largă decât medicina alopată și de aceea se încearcă îngrădirea ei".
Măsura va afecta întreaga Uniune Europeană. Drept urmare, la nivel european a fost realizată o petiție, prin care se cere păs-trarea remediilor naturale, fără ca folosirea lor să fie reglementată de Codex Alimentarius - un organism finanțat de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația pentru Alimente și Agricultură, care stabilește strict utilizarea alimentelor și produselor farmaceutice. Petiția poate fi descărcată de pe site-ul http://www.eu-referendum.org.

Comentează știrea

hermes outlet store
18 mai 2014
hermes outlet store

hermes bags prices us Stiri Sănătate : Vom mânca medicamente pe pâine | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes outlet store http://suvidhaconsultants.com/images/hermes-outlet-online-hermes-outlet-store-5712.asp

new zealand hermes handbags
19 mai 2014
new zealand hermes handbags

hermes bags price list dubai Stiri Sănătate : Vom mânca medicamente pe pâine | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online new zealand hermes handbags http://www.jaapvanderwulp.nl/the-process-of-making-a-new-zealand-hermes-handbags-scarf.aspx

buy hermes belt india
22 mai 2014
buy hermes belt india

hermes hk website Stiri Sănătate : Vom mânca medicamente pe pâine | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online buy hermes belt india http://lamborg-castle.dk/buy-hermes-belt-india-buy-hermes-belt-men-2070.asp

britain hermes
9 iunie 2014
britain hermes

hermes yoga bag Stiri Sănătate : Vom mânca medicamente pe pâine | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online britain hermes http://www.kathmanduspice.com/images/italy-hermes-bags-britain-hermes-314.asp

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Remedii naturiste cu morcovi
Pagina a fost generata in 0.3649 secunde