Voluntari și asistenți medicali din țară, "în misiune" pe litoral

522

Articole de la același autor

Voluntari ai Crucii Roșii Române, Filiala Bacău, desfășoară în prezent activități de acordare a primului ajutor în Tabăra "New Paradise" din Eforie Sud, prin intermediul proiectului "Primul ajutor pe Litoral", derulat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

"Voluntarii noștri efectuează manevrele necesare de acordare a primului ajutor pentru copiii prezenți în tabără, atunci când este necesar, oferindu-le astfel sprijin și siguranță. Zilnic, în intervalele 9.00-12.00 și 16.00-19.00, echipa Crucii Roșii se află pe plaja ce deservește tabăra, într-un perimetru marcat cu însemnele organizației", a declarat Dan Marcel Babliuc, director Crucea Roșie, Bacău.

"Primul ajutor pe Litoral" este un program anual ce asigură asistență de bază copiilor și tinerilor aflați în Tabăra "New Paradise", fiind cel de-al VIII-lea an în care acesta se desfășoară. Pe lângă acor-darea primului ajutor, voluntarii se implică în acțiuni ce urmăresc prevenirea consumului de droguri, tutun, alcool, prevenirea îmbolnăvirilor prin distribuția de pliante informative, dar și instruirea, pentru copiii aflați în tabere, pe teme de prim ajutor și igienă.

"Vorbim de peste 1.500 de intervenții în cei opt ani de colaborare, iar acest lucru demonstrează utilitatea și promptitudinea manevrelor de acordare a primului ajutor realizate de voluntari, atât pe plajă, cât și în incinta taberelor. Voluntarii implicați în activitate sunt tineri cu vârsta între 16-20 ani, voluntari activi, instruiți în acordarea primului ajutor, cât și paramedici și asistenți medicali", mai spune directorul Filialei de Cruce Roșie, Bacău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde