Vizite medicale virtuale pentru milioane de pacienți

86
Vizite medicale virtuale pentru milioane de pacienți - vizitemedicalevirtuale-1394817125.jpg

Articole de la același autor

Medicii din lumea întreagă vor realiza, în acest an, peste 100 de milioane de consultații pe internet, adică de patru ori mai mult decât în anul 2012. 
"În 2014, prevedem că vor avea loc 100 de milioane de consultații medicale virtuale în lumea întreagă, fapt ce reprezintă o creștere cu 400% față de anul 2012", a spus Francisco Martin, administratorul cabinetului de cercetări și studii de piață Deloitte, autorul studiului.
După părerea lui Francisco Martin, această creștere este o consecință a "necesităților de reducere a costurilor sanitare din numeroase țări industrializate și a unui mai bun acces de care beneficiază majoritatea populației la noile suporturi și tehnologii".
Vizitele medicale pe internet (eVisits) au ca specific obținerea unor informații despre pacient și boala lui prin intermediul unor formulare, chestionare și fotografii, cu scopul de a înlocui interacțiunea directă cu medicul. Acest proces utilizează diverse programe, aplicații și suporturi tehnologice, concepute pentru a obține un diagnostic și o rețetă medicală fără ca pacientul să se deplaseze la cabinetul medicului.
Utilizarea generală a computerelor și a internetului, familiarizarea tot mai mare cu tehnologia a persoanelor în vârstă - care merg cel mai mult la medic - și folosirea masivă a dispozitivelor mobile, în combinație cu o rețea de internet de mare viteză, la un tarif abordabil, ar trebui să genereze un veritabil avânt al consultațiilor medicale virtuale, prezic autorii studiului.
Vizitele medicale virtuale ar trebui să genereze în acest an pe plan mondial o economie potențială de peste 5 miliarde de dolari în raport cu costurile consultațiilor medicale reale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Fun : Servicii medicale complete
Pagina a fost generata in 0.4748 secunde