Vitaminele îngrașă? Iată ce spun specialiștii

1191
Vitaminele îngrașă? Iată ce spun specialiștii - vitamineleingrasa-1432656548.jpg

Articole de la același autor

"Vitaminele îngrașă?", "De câte ori pe an putem face o cură de vitamine și suplimente alimentare fără a ne da organismul peste cap?" - sunt doar câteva dintre întrebările pe care pacienții le adresează medicilor de familie. 


"Este adevărat că vitaminele sunt recomandate persoanelor care nu au poftă de mâncare, însă consumul general de vitamine, în doze optime, nu îngrașă. Dacă ai o dietă echilibrată și nu ești sedentar, nu există riscul acesta. 


Pe de altă parte, chiar dacă sunt eficiente pentru un organism slăbit sau aflat în convalescență, vitaminele nu pot înlocui un stil de viață sănătos și nicidecum nu înlo-cuiesc tratamentele pentru diferite afecțiuni, mai ales dacă starea pacientului este una destul de grevată. 


Este foarte important ca pacienții să nu exagereze cu suplimentele și cu vitaminele, ci să își îmbogățească dieta cu alimente care le conțin. Cred că aceasta ar fi o alternativă mult mai sănătoasă și poate chiar mai puțin costisitoare. 


În orice caz, niciun fel de vitamină sau supliment alimentar nu se prescrie înainte de a verifica statusul pacientului și de a-i recomanda un minim de in-vestigații", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1536 secunde