Virusul transmis de țânțari, încă prezent. Două decese, la Constanța

157
Virusul transmis de țânțari, încă prezent. Două decese, la Constanța - virusulwestnile-1538293249.jpg

Articole de la același autor

Deși a venit toamna, țânțarii încă mai fac victime. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 și până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite, meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu comorbidități.
La Constanța, au fost consemnate deja două decese, iar, numai în ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită, meningo-encefalită cu virus West Nile, la nivel național.


Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.


Cu toate acestea, specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9869 secunde