€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Virusul transmis de țânțari, încă prezent. Două decese, la Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 29 Septembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Deși a venit toamna, țânțarii încă mai fac victime. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 și până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite, meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu comorbidități.
La Constanța, au fost consemnate deja două decese, iar, numai în ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită, meningo-encefalită cu virus West Nile, la nivel național.


Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.


Cu toate acestea, specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8404 secunde