Vinetele previn bolile cardiovasculare

618
Vinetele reprezintă factori de protecție în combaterea multor boli deoarece conțin amidon, sodiu, potasiu, cal-ciu, fosfor, fier, sulf, dar și microelemente precum magneziu, mangan, iod, cupru și zinc.
În plus, conținutul în fibre și vitamine (A,B,C,D,PP și E) este foarte bogat. Valoarea energetică este de 27 kcal la 100 grame parte comestibilă (când nu sunt combinate cu ulei).
Nutriționiștii recomandă această legumă în comba-terea afecțiunilor cardiovasculare, renale, hepatice, anemie, diabet zaharat, insuficiență pancreatică, obezitate, reumatism, oligurie și consti-pație.
Datorită proprietăților sale, vânăta, prin antioxidanții puternici pe care-i conține, reușește să protejeze celulele cerebrale.
Nutriționistul Eric Favre recomandă celor care au o pasiune pentru meniurile bazate pe vinete să aleagă doar leguma ajunsă la maturitate. Înainte de momentul coacerii, vânăta conține o substanță toxică: solanina.

Vinetele reprezintă factori de protecție în combaterea multor boli deoarece conțin amidon, sodiu, potasiu, cal-ciu, fosfor, fier, sulf, dar și microelemente precum magneziu, mangan, iod, cupru și zinc.
În plus, conținutul în fibre și vitamine (A,B,C,D,PP și E) este foarte bogat. Valoarea energetică este de 27 kcal la 100 grame parte comestibilă (când nu sunt combinate cu ulei).
Nutriționiștii recomandă această legumă în comba-terea afecțiunilor cardiovasculare, renale, hepatice, anemie, diabet zaharat, insuficiență pancreatică, obezitate, reumatism, oligurie și consti-pație.
Datorită proprietăților sale, vânăta, prin antioxidanții puternici pe care-i conține, reușește să protejeze celulele cerebrale.
Nutriționistul Eric Favre recomandă celor care au o pasiune pentru meniurile bazate pe vinete să aleagă doar leguma ajunsă la maturitate. Înainte de momentul coacerii, vânăta conține o substanță toxică: solanina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0499 secunde