Vești proaste! Sistemul DRG, neadaptat în domeniul psihiatriei

112
Vești proaste! Sistemul DRG, neadaptat în domeniul psihiatriei - drg-1479479134.jpg

Articole de la același autor

Sistemul DRG reprezintă la ora actuală una din modalitățile de finanțare a spitalelor, extinsă ulterior la evaluarea activității medicale. Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie atrage atenția asupra faptului că alegerea acestui sistem și utilizarea lui este neadaptată în domeniul psihiatriei. Din cauza combinării celor două direcții de reglementare, care se referă la diagnosticarea, investigarea și tratarea pacientului pe de o parte și la Administrarea spitalelor, indicatori și mai ales decontarea serviciilor prestate către pacient pe de altă parte, se generează situații în care nu sunt satisfăcute nevoile de îngrijire medicală ale persoanelor suferinde de tulburări psihice. 


De altfel, legislația în vigoare, respectiv Normele de aplicare a Legii de Sănătate Mintală 487/2002 prevăd programe obligatorii de terapie ocupațională, educativă, recreativă etc. Intrate în vigoare anul acesta, normele reglementează condițiile de îngrijire în structurile de psihiatrie pentru pacienți adulți și copii. Cel mai grav lucru este faptul că persoanele cu grad înalt de recuperare nu pot beneficia de intervenții terapeutice eficiente care să urmărească integrarea profesională și socială. 


În acest context, profesioniștii solicită sprijin guvernamental pentru susținere financiară care să permită crearea condițiilor în vederea aplicării acestor prevederi legale, respectiv normarea de personal, calificarea acestuia, amenajarea și/sau crearea spațiilor necesare pentru desfășurarea intervențiilor terapeutice menționate ca obligatorii începând cu această dată, respectiv psihoterapie individuală și de grup, consiliere și psiho-educație pentru pacienți și familiile lor, programe de terapie ocupațională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4522 secunde