Mai multe ştiri online:

Vești bune pentru bolnavii de TBC: diagnostic și tratament rapid!

Ştire online publicată Vineri, 27 Februarie 2015. Autor: Andreea NĂSTASE
Tuberculoza ucide, anual, peste 1.000 de pacienți români.

În acest context, Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) salută aprobarea Strategiei Naționale de Control a Tuberculozei în România 2015-2020.

„Această strategie este un punct de plecare important în lupta cu tuberculoza.

Dacă va fi implementat, proiectul va asigura accesul la metode rapide de diagnostic și va trata cu succes cel puțin 90% din cazurile noi.

În acest proiect au fost implicați reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și medici specialiști din întreaga țară. Este un pas extrem de important pentru reducerea ratei generale a mortalității cauzate de tuberculoză la mai puțin de 4,3 la 100.000 de locuitori, scăderea generală a incidenței bolii și îmbunătățirea generală a capacității sistemului sanitar de a controla tuberculoza”, a precizat Ștefan Răduț, vice-președintele Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8141 secunde