Veniturile medicilor de familie, reduse cu 30%

469
Colegiul Medicilor din România (CMR) nu este de acord cu introducerea în proiectul de Contract cadru pe 2010 a unor prevederi care vor afecta activitatea medicilor de familie și vor diminua cu aproximativ 30% veniturile cabinetelor acestora, potrivit reprezentanților Colegiului.
Conform CMR, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a introdus în proiectul de Contract cadru o serie de prevederi care nu au fost prezentate în cadrul consultărilor pentru realizarea proiectului.
"Casa Națională de Asigurări de Sănătate a venit, în modul netransparent și abuziv cu care ne-a obișnuit, cu un proiect de Contract Cadru care va diminua veniturile cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriului de specialitate cu aproximativ 30%. De asemenea, în proiectul de Contract Cadru au crescut penalizările pentru cabinetele medicale, dar nu se stipulează nimic despre penalizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în cazul în care nu se respectă contractul", a declarat dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.
În proiectul Contractului Cadru pe 2010, publicat pe site-ul CNAS, au fost introduse noi motive de penalizări, s-a triplat procentul de penalizare a furnizorilor de servicii și nu se mai garantează valoarea minimă la plata per servicii. Potrivit reprezentanților CMR, a fost modificat, de asemenea, procentajul alocat valorii punctului "per capita" de la 90% la 70%, ceea ce va duce la scăderea cu cel puțin la 25-30% a veniturilor cabinetelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Sănătate : Analgezicele ne pot surzi
Pagina a fost generata in 1.9455 secunde