Veninul de albine tratează de toate, de la negi la cancer

5467
2
Veninul de albine tratează de toate, de la negi la cancer - 1c8fc566f7a2ea925bddbd463251c550.jpg
Produsele apicole sunt folosite, de mii de ani, în scopuri terapeutice. Mierea, propolisul, polenul, dar și veninul de albine fac minuni pentru sănătate, spun medicii.

Terapia cu venin de albine este realizată cu ajutorul acupuncturii (de fapt, metoda de tratament poartă denumirea de apipunctură), iar rezultatele se observă încă de la primele ședințe, ne-a declarat dr. Mirela Stângaciu, medic specialist acupunctură și fitoterapie. Însă, înainte de a începe tratamentul, pacientul va fi supus unui test, pentru a se stabili că nu este alergic la venin. "De asemenea, înainte de ședințele de terapie, aproximativ două săptămâni, pacientul trebuie să țină un regim dietetic, pentru detoxifiere, cu ceaiuri medicinale", a spus specialistul.
O cură constă în zece ședințe de apipunctură, în care bolnavului îi este injectat venin de albine, în punctele de acupunctură. "Inițial, se injectează două - trei doze, cantitatea este mărită treptat, până se ajunge la 15 - 20 de înțepături cu venin de albină. La început, simptomele bolii de care suferă se vor accentua, pacientul va simți dureri mai mari, dar treptat vor scădea", a adăugat dr. Stângaciu.
Ședințele de apipunctură se repetă la intervale cuprinse între trei și șase luni, în funcție de afecțiune. Totodată, pot recurge la terapia cu venin de albine, o dată pe an, și persoanele care vor să-și întrețină sănătatea, căci produsul ajută la întărirea sistemului imunitar.

Bolile tratate
Lista cu afecțiunile ce pot fi tratate cu venin de albine este lungă, cuprinzând boli care afectează sistemul osos, cardiovascular, nervos etc. "Are efecte foarte bune în tratarea afecțiunilor reumatismale, în tot ceea ce înseamnă reumatism cronic, dar și în recuperarea pacientului după ce a suferit un accident vascular cerebral. Mai este utilizat cu succes și în tratarea spondilitei, pe lângă tratamentul medicamentos", a afirmat specialistul în acupunctură.
Persoanele care au suferit diverse intervenții chirurgicale pot recurge la câteva ședințe de apipunctură pentru estomparea cicatricelor. Veninul de albine este de ajutor și în tratarea tumorilor canceroase, dar numai în stadiile incipiente. "Veninul de albine poate distruge negii, alunițele și poate înlătura melanoamele, căci are efect antitumoral. De asemenea, are efect tonifiant, protejează împotriva radiațiilor nocive și ajută la creșterea longevității. De altfel, se știe că apicultorii sunt cei care trăiesc cel mai mult", a completat dr. Mirela Stângaciu.

Diabeticii au interdicție medicală
Pe parcursul terapiei, pacienții trebuie să consume foarte multe lichide. "Veninul conține și produși toxici, care trebuie eliminați din organism, de aceea se impune un consum ridicat de lichide. Din acest motiv, sunt și bolnavi care nu pot urma acest tratament, precum cei cu diabet și insuficiență renală, căci nu pot să elimine toxinele", a atras atenția medicul.

Fără alcool în timpul terapiei
Dr. Mirela Stângaciu a subliniat că în timpul terapiei trebuie consumate cât mai multe lichide, dar nu alcool. "De asemenea, pacienții nu trebuie să mănânce sărat și nici grăsimi".

Și copiii pot face acupunctură cu venin de albine
"Pot fi tratați și copiii, de peste trei ani, cu venin de albine. Am avut rezultate foarte bune în cazul tetaparezelor spastice la cei mici. Doza este adaptată, în funcție de pacient", a afirmat dr. Stângaciu.

Comentează știrea

albinuta veninoasa
15 septembrie 2012
Interesant

Ma bucur sa mai gasesc asemenea informatii pretioase.

valentina
24 octombrie 2013
acupunctura cu albine

as vrea sa invat si eu tainele acestei metode de tratament. sotul meu are scleroza multipla si nu pot plati acele sume care mi-au fost cerute. nu am prea multe cunostinte medicale dar am curaj. mai mult sper sa ma ajutati dvs. sanatate maxima

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2687 secunde