Veninul de albine, leac vindecător pentru sănătate și frumusețe

163
Veninul de albine, leac vindecător pentru sănătate și frumusețe - veninuldealbine-1564130735.jpg

Articole de la același autor

Veninul de albine este un lichid incolor, acid, excretat de albine în momentul în care se simt amenințate, dar care capătă popularitate în ultima vreme datorită presupuselor beneficii pe care le are asupra sănătății și frumuseții. 


Practicanții apifitoterapiei susțin că veninul de albine are proprietăți medicinale ce pot ameliora sau preveni anumite afecțiuni, unele dintre ele chiar grave. În prezent, veninul de albine este folosit ca ingredient de bază în extracte, suplimente, creme sau serumuri, dar poate fi administrat și injectabil, asta numai în centrele specializate. 


Unele substanțe din veninul de albine, cum ar fi melitina și apamina, ar putea avea efecte antiinflamatorii, antibacteriene, analgezice și chiar anticancerigene, susțin cei care practică apifitoterapia, conform csid.ro. Astfel de efecte ar putea fi benefice pentru persoanele care se confruntă cu boli cronice, așa cum este artrita sau lupusul. De asemenea, veninul de albine conține enzime, zaharuri, minerale și aminoacizi care ar putea susține întărirea sistemului imunitar, scăzând astfel riscul de boli.

Veninul de albine posedă proprietăți antirid și antiacnee. Numeroase produse cosmetice destinate ameliorării ridurilor conțin venin de albine, despre care studiile au descoperit că poate avea un efect benefic în acest sens. Acest ingredient-minune se presupune că reduce inflamația la nivelul țesuturilor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire celulară. 


De asemenea, veninul de albine întărește sistemul imunitar. Savanții au descoperit că veninul de albine ar putea avea un efect benefic și asupra imunității. Studiile pe animale de laborator arată că terapia cu venin de albine reduce riscul unor boli autoimune, precum lupusul, astmul sau encefalomielita, datorită reducerii inflamațiilor din corp și a creșterii numărului de limfocite, celule care apără organismul de substanțele pe care le consideră străine. Deși cercetările sunt limitate, veninul de albine s-ar putea dovedi benefic și în ameliorarea tulburărilor neurologice, așa cum este boala Alzheimer, a durerilor cronice de spate sau a simptomelor bolii Lyme.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7436 secunde