Val de urgențe la Spitalul Județean Constanța! 450 de solicitări la Ambulanță în prima zi

554
2
Val de urgențe la Spitalul Județean Constanța! 450 de solicitări la Ambulanță în prima zi - valdeurgentelaconstanta-1367841328.jpg
Val de urgențe la Spitalul Județean Constanța! În perioada sărbătorilor pascale, un număr extrem de mare de constănțeni a ajuns la spital, fie din cauza exceselor alimentare, fie din cauza neatenției la volan. Două victime au ajuns la spital în stare foarte gravă, după ce au fost victimele accidentelor rutiere.

Zeci de persoane la urgență

Atât serviciul de urgență din cadrul Spitalului de Urgență Constanța, cât și Ambulanța Constanța au fost suprasolicitate în această perioadă. Medicii spun că numai în prima zi de Paști numărul celor care au ajuns la spital a fost dublu față de o perioadă obișnuită. "Numărul urgențelor înregistrate în această perioadă a fost mult mai mare decât într-o perioadă obișnuită, iar cei ajunși la spital s-au prezentat cu probleme specifice acestei perioade. Nu s-au înregistrat probleme majore cu excepția victimelor înregistrate în urma unor accidente rutiere", a explicat pentru Cuget Liber, dr. Rodica Tudoran, șefa secției de urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

450 de solicitări la Ambulanța Constanța

Nici Serviciul de ambulanță Constanța nu a fost ocolit zilele acestea de valul de solicitări. Numai în primele 24 de ore, 450 de persoane au chemat salvarea. "De pe data de 5 mai, ora 12,00 și până pe 6 mai la aceeași oră, serviciul de ambulanță a înregistrat 450 de solicitări în total pe județ, dintre care 210 pe Constanța. Solicitările au fost în mod special pentru colicile abdominale și colecistite, dar și pentru accidente vasculare, copii cu febră, insuficiențe respiratorii sau gravide la termen.

Ca evenimente deosebite, a fost înregistrat accidentul de la Ostrov cu victime încarcerate și cu pacientul care a fost resuscitat și stabilizat hemodinamic de către echipajul ajuns la fața locului.

În continuare, medicii care au făcut deja schimbarea de tură astăzi sunt pe teren la solicitări. Ne așteptăm ca și în zilele următoare numărul solicitărilor să fie cel puțin la fel de mare", a declarat pentru Cuget Liber, Nela Ruse, asistent șef în cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța.

Elicopterul SMURD a făcut primele două misiuni la Constanța

Adus la Constanța de doar câteva zile, elicopterul SMURD, destinat misiunilor de salvare, a fost utilizat deja pentru primele două misiuni.

În prima misiune a transferat o persoană de sex feminin, victima unui accident rutier la Spitalul de Arși din Capitală, iar în a doua misiune o altă victimă a ajuns la noi după un accident de circulație extrem de grav.

Victima a fost internată în jurul orei 8:45 în Secția Terapie Intensivă - Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Constanța și ulterior transferată la București. Faptul că a fost transportată cu elicopterul, a făcut ca timpul în care victima a primit îngrijiri medicale să se reducă considerabil. La ora 10,00 aceasta era deja internată în Capitală.

Din păcate, în cea de-a doua misiune a fost vorba și despre persoane de sex masculin, ambele decedate. Două dintre ele au fost găsite încarcerate și nu au putut fi recunoscute decât după sex, ceea ce arată că impactul în urma accidentului a fost extrem de violent. Accidentul s-a petrecut între localitățile Ostrov și Bugeac. Din același accident a fost pre-luată o victimă de sex masculin pe care o ambulanță trimisă de la Adamclisi a găsit-o inconștientă, dar pe care au stabilizat-o până la sosirea elicopterului SMURD. Pentru că însă s-a înnoptat, elicopterul a fost aterizat pe aero-portul Mihail Kogălniceanu de unde victima a fost preluată de un echipaj al ambulanței SMURD. În acest fel, victima a fost adusă la spital într-un timp mult mai scurt decât dacă ar fi fost transportată cu o ambulanță trimisă de la Constanța care ar fi făcut cam 2-3 ore dus-întors pentru a aduce pacientul la spital.

"În acest moment pacientul este internat pe terapie intensivă, dar starea lui rămâne în continuare extrem de gravă", a completat dr. Rodica Tudoran, șefa secției UPU a spitalului județean Constanța.

Conducerea Spitalului Județean susține că va face un bilanț al celor trei zile de sărbători cu totalul pacienților care s-au prezentat în această perioadă la spital, abia după ce vor trece de această perioadă, asta pentru că se așteaptă ca în continuare să existe solicitări.

Comentează știrea

Gavrila
7 mai 2013
Dezinformare

Am avut ghinionul sa ajung la urgenta cu o ruda.Ce a urmat,este S.F.Dezordine,lipsa de profesionalism,PCR(pile,cunostiinte si/sau relatii).Dar cea mai mare gresala in ceea ce priveste ambulantele(nu cele SMURD),este aceea ca,personalul care vine acasa(de obicei 1-2femei si un sofer),nu pot duce la masina nici macar o babuta de max.45 Kg,insistand cu nerusinare,pe langa familia celui bolnav,sa caute in bloc,pe cineva disponibil sa care cu soferul,bolnavul.Asa ceva este inimaginabil,intolerabil,adica,pentru ce sunt platiti acestia?Am vazut,cu totii,in filme ca,inclusiv,de acsa se tine legatura cu medicii de la spitalul unde ar trebui sa vina ambulanta(indicand parametrii medicali ai bolnavului),pentru a fi bagat-daca este cazul- imediat in operatie.La noi,medicul de garda m-a obligat sa iau acsa bolnavul,pe motiv ca, pana marti,nu mai vine niciun medic specialist la serviciu.Cu alte cuvinte:nu va imbolnaviti de sarbatori.RUSINE sa le fie, celor de la ambulanta si de la URGENTA...

Mihai
7 mai 2013
Raspuns

Domnule Gavrila,in fisa de serviciu a asistentului si a medicului nu scrie ca trebuie sa care pacientul si plus de asta daca erau barbati poate punea mana sa care dar erau femei.SMURD-ul are cu cine sa care deoarece soseste la fata locului mai intai echipajul PA nu masina cu medic/asistent si de aceea ceid e la SMURD pot sa care pacientul deoarece sunt 2 paramedici si 1 ambulantier(masina cu care soseste medicul la fata locului) si la SMURD sunt femei ca medic si asistent nu doar la SAJ

Răspuns la: Dezinformare
Adăugat de : Gavrila, 7 mai 2013
Am avut ghinionul sa ajung la urgenta cu o ruda.Ce a urmat,este S.F.Dezordine,lipsa de profesionalism,PCR(pile,cunostiinte si/sau relatii).Dar cea...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde