V-a înțepenit gâtul? Fiți atenți la saltea și la poziția în care dormiți

259
V-a înțepenit gâtul? Fiți atenți la saltea și la poziția în care dormiți - gatintepenit12-1632423590.jpg

Articole de la același autor

Știți ce este torticolisul? Dacă ați primit acest diagnostic de la medic înseamnă că aveți de-a face cu o contracție a mușchilor gâtului care nu permite capului să se miște corect. Mai mult decât atât, în astfel de situații vă confruntați cu o tensiune care se face simțită la anumite mișcări. Potrivit dr. Gabriela Vrămuleț, torticolisul este cauzat de inflamația mușchiului sternocleidomastoidian, care duce la această situație neplăcută, de a nu vă putea mișca gâtul. Totuși, în cazul în care torticolisul este congenital, poate fi tratat prin fizioterapie și controlul stimulării.

Cel mai comun tip este cel care apare din cauza posturii greșite. Deși oricine poate fi afectat de torticolis, boala apare mai des între 30 și 60 de ani, adică în timpul vârstei active a adulților, iar cauzele afecțiunii sunt diverse. În majoritatea cazurilor, durerea apare din cauza unei poziții greșite a capului în timpul somnului, unei mișcări puternice sau forțate la nivelul gâtului, unui traumatism violent, cum ar fi un accident de mașină, menținerii unei posturi mult timp (în fața computerului, de exemplu ) sau unui flux de aer din aceeași direcție pentru o lungă perioadă de timp.

Simptomele torticolisului sunt ușor de recunoscut: rigiditate a gâtului, durere severă la nivelul gâtului atunci când doriți să efectuați o mișcare specifică și ținerea capului într-o poziție neobișnuită.

Pentru a evita astfel de probleme sunteți sfătuiți să țineți spatele drept, complet sprijinit de spătarul scaunului, picioarele sprijinindu-se în întregime pe podea. De asemenea, vă puteți folosi de perne, dar trebuie să țineți cont și să alegeți spătare înalte care vă ajută să susțineți gâtul în timp ce lucrați, mai ales dacă petreceți multe ore în aceeași poziție. Apoi, la somn, este obligatoriu ca salteaua să fie fermă, cu arcuri. De precizat că cea mai bună poziție pentru a dormi este pe lateral, cu picioarele îndoite și genunchii la nivelul pieptului, în poziție fetală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8498 secunde