Usturoiul mâncat în exces provoacă multe efecte secundare

383
Usturoiul mâncat în exces provoacă multe efecte secundare - usturoiul2-1634732248.jpg

Articole de la același autor

Pentru foarte multe persoane, usturoiul este condimentul preferat de gătit datorită gustului și aromei sale înțepătoare. Medicii spun, însă, că acest ingredient puternic este legat de mai multe beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale medicinale.

Pe de altă parte, deși usturoiul este un supliment sănătos la o dietă echilibrată, un consum prea mare poate provoca mai multe efecte secundare. Unul dintre cele mai grave efecte secundare ale consumului excesiv de usturoi este un risc crescut de sângerare, mai ales dacă luați anticoagulanți de sânge sau urmează să vă operați, recomandă healthline.

Acest lucru se datorează faptului că usturoiul are proprietăți antitrombotice, ceea ce înseamnă că poate împiedica formarea cheagurilor de sânge. Deși sângerarea indusă de usturoi este neobișnuită, un raport a detaliat un caz în care o persoană a prezentat sângerări crescute după ce a mâncat în mod regulat 12 grame de usturoi, deci aproximativ patru căței pe zi înainte de operație.

Într-un alt studiu de caz, o persoană a suferit o decolorare excesivă și vânătăi după operație.

Cauza posibilă a fost un supliment alimentar pe care îl luase persoana respectivă, care conținea ulei de pește și 10 mg concentrat de usturoi, ambele afectând formarea cheagurilor de sânge.

Astfel, este important să discutați cu un medic înainte de a utiliza suplimente de usturoi. De asemenea, dacă aveți boală de reflux gastroesofagian, încercați să reduceți aportul de usturoi, întrucât afecțiunea apare atunci când acidul stomacului curge înapoi în esofag, provocând simptome cum ar fi arsuri la stomac și greață. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde