Urgențe pentru copii? Unde găsim, noaptea, un pediatru în Constanța

Marţi, 21 Aprilie 2015
34157
Este toiul nopții, copilul are febră sau vărsături și orice ați făcut nu îi este mai bine, așa că aveți nevoie urgentă să consultați un pediatru. Dar unde puteți să vă îndreptați cu cel mic, la o oră atât de târzie în noapte, în municipiul Constanța?

"Sunt mama unui copilaș de doi ani care, în ultima perioadă, a avut temperatură de aproximativ 39 grade Celsius. Am încercat leacuri băbești, am fost și la medicul de familie, acum avem situația sub control. Dar dacă am nevoie să merg cu el în timpul nopții la medic, unde pot să mă îndrept? Este Urgența Spitalului Județean Constanța singura opțiune?" - aceasta este întrebarea adresată de Raluca C., o cititoare a ziarului "Cuget Liber", dar dilema ei este împărtășită de numeroase mămici din municipiul Constanța. Unde pot găsi ajutorul medical de care au nevoie, pentru copiii lor, la orele târzii ale nopții? Ziarul "Cuget Liber" a realizat o trecere în revistă a unităților medicale care oferă îngrijiri medicale copiilor în timpul nopții și o prezintă în rândurile următoare.

Opțiunea oferită de stat: Urgența Spitalului Județean

O variantă este, așa cum este menționat și mai sus, sistemul sanitar de stat și anume Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța. Aici, potrivit datelor puse la dispoziție de reprezentanții unității sanitare, realizează gărzi următorii medici pediatri: dr. Marian Fâșie, dr. Anca Gabriela Bădescu, dr. Anca Maria Miu, dr. George Mirel Miu, dr. Diana Trandafir și dr. Gabriela Vârciu, cât și medicii pensionari dr. Natalia Tomescu, dr. Cornelia Dumitrescu și dr. Elena Popescu Mirceni.

 Ulterior, dacă se impune internarea pe Secția de Pediatrie, micuții bolnavi pot fi îngrijiți de: dr. Adriana Apostol, dr. Viviana Cuzic, dr. Delia Marinela Dumitrescu, dr. Viorica Lazăr, dr. Cristina Maria Mihai (șefa Secției de Pediatrie), dr. Larisia Mihai, dr. Gabriel Pârvu, dr. Cătălina Elena Rișcă, dr. Nina Siromascenko și dr. Mariana Știrbu. Pe Compartimentul de Terapie Acută a Secției de Pediatrie pot fi găsiți pediatrii: dr. Adriana Luminița Bălașa, dr. Elena Leu și dr. Ilie Simion Sora.

Centre medicale private cu pediatru de gardă non-stop

Pediatru de gardă în timpul nopții poate fi găsit și la Spitalul Euromaterna. "În caz de urgențe, Spitalul Privat Euromaterna dispune de medic pediatru de gardă, care poate acorda îngrijiri medicale bebelușilor la orice oră din zi și din noapte", au precizat reprezentanții unității medicale. Medicii pediatri care fac gărzi în această unitate sunt: dr. Lenuța Malcea, dr. Monica Cristescu, dr. Mimi Inceu Tița, dr. Elena Rotaru și dr. Ionela Popescu. Se impune menționat că, indiferent de ora prezentării, cei mici primesc îngrijirile medicale de care au nevoie, dar nu există posibilitatea internării lor.


Mămicile cu prichindei bolnavi care au nevoie de consultarea unui medic pediatru în timpul nopții se pot prezenta și la Clinica Medicală Homeomed. Aici, cei mici pot fi consultați de: dr. Chirața Blacioti, dr. Dănuța Cristescu, dr. Magdalena Ionescu, dr. Anca Sima, dr. Elena Popescu Mirceni sau de dr. Camelia Calafus (n.r. aceasta nu este medic pediatru, dar după cum au subliniat angajații clinicii, este medic de urgență și acordă îngrijiri medicale și celor mici). De asemenea, în cadrul acestei clinici, indiferent de ora din zi sau din noapte, cei mici pot beneficia de tratamente, de injecții sau perfuzii. 


Nu au pediatru, dar fac tratamente

Spitalul Privat ISIS nu mai asigură linie de gardă pe pediatrie pe timpul nopții. Dar, după cum au precizat cadrele medicale, situația este temporară, numai luna aceasta, în condițiile reorganizării unității sanitare. Singura noapte când unitatea va avea pediatru pe timpul nopții este cea dintre 28 și 29 aprilie. În schimb, în restul lunii, mămicile se pot prezenta cu cei mici la Spitalul ISIS, în timpul nopții, pentru tratamente sau injecții, fără a fi consultați de specialiști pediatri.

Medicii pediatri care oferă consultații, în acest moment, în cadrul spitalului menționat, în intervalul 8,00 - 20,00, sunt: dr. Adina Ungureanu, dr. Emanuela Dumitru, dr. Mirela Stancu, dr. Gabriela Vîrciu, dr. Sorina Stamate.


De asemenea, la Centrul Iowemed, după ora 20, copiilor le pot fi acordate doar tratamente, injecții sau perfuzii, cu condiția ca mămicile să aducă și rețetele din care reiese ce terapii trebuie să urmeze cei mici și medicamentele necesare. În schimb, până la ora 20, aici acordă consultații următorii pediatri: dr. Andra Maria Iorga, dr. Claudia Mariana Suciu, dr. Cătălina Elena Rișcă, dr. Nina Siromascenko, dr. Magdalena Ionescu și dr. Georgiana Popa.

La sucursala Iowemed din cartierul CET poate fi găsită, două zile pe săptămână, dr. Claudia Mariana Suciu, iar copiilor li se pot face tratamente, tot cu rețeta și medicamentele necesare, până la ora 22.


O altă unitate care acordă asistență medicală copiilor, dar numai în timpul zilei (mai precis până la ora 19, iar sâmbătă între 9 și 13) este ABC Medical, unde pot fi găsite dr. Nicoleta Șeitan și dr. Oana Barbu.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2495 secunde