Din cauza colesterolului mărit

Unul din trei români suferă de afecțiuni cardiovasculare

209
Unul din trei români suferă de afecțiuni cardiovasculare - 780f990b5b7e474fddac1f207b7fa969.jpg
Peste 30% din populația României suferă de hipertensiune arterială și diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului național Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului pot fi ameliorate sau combătute prin consumul de acizi grași esențiali. Cei mai importanți sunt acizii grași Omega 3, care se găsesc în uleiul de pește și în produsul Omega 3 de la Ozone Natural, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizii grași esențiali Omega 3 și vitamina E.
În România, peste 30% dintre români au colesterolul ridicat și aproximativ 40% sunt hipertensivi, iar doi din trei români mor din cauza afecțiunilor cardiovasculare. "Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de ateroscleroză, litiază biliară și multe alte afecțiuni. În prezent, există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienților, cu rezultate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului. Omega 3 de la Ozone Natural, datorită compușilor săi, reduce nivelul colesterolului din organism și ameliorează simptomele bolilor cardiovasculare", a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicină internă Centrul Medical Unirea.
Colesterolul poate fi împărțit în "colesterol bun" - HDL, care protejează vasele de sânge și "colesterol rău" - LDL, care se depune pe pereții vaselor de sânge, îngreunând circulația. Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a crește nivelul de HDL și de a scădea nivelul "colesterolului rău", micșorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară.
Organismul nu poate sintetiza acizii grași Omega 3, care sunt indispensabili pentru funcționarea sa normală. În aceste condiții, singurul mod de a beneficia de efectele lor curative este să se apeleze la suplimentul alimentar, susțin specialiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.236 secunde