Unele alergii la alimente duc la umflarea buzelor

531
Unele alergii la alimente duc la umflarea buzelor - buzeumflate-1635253232.jpg

Articole de la același autor

Vi s-a întâmplat vreodată să vă treziți dimineața, la prima oră, cu buzele umflate și să nu știți din ce cauză? Pe lângă traumatismele bruște la nivelul gurii, există mai multe afecțiuni care pot, însă, determina apariția buzelor umflate. Acestea includ o serie de reacții alergice, precum și afecțiuni medicale care afectează pielea, nervii sau mușchii feței.

În funcție de cauză, buzele umflate pot să apară în decurs de mai multe ore. Aceasta înseamnă că vă puteți pune la somn fără vreun semn care să indice o problemă și vă puteți trezi arătând și simțindu-vă diferit. Totodată, buzele umflate reprezintă rezultatul fie al unei inflamații, fie al acumulării de lichid în țesutul buzei, potrivit doc.ro. Pentru a descoperi cauza poate fi necesar să căutați și alte simptome asociate acestei probleme. În majoritatea cazurilor, o cauză probabilă poate fi determinată destul de ușor. 


Alergiile la anumite alimente, medicamente, mușcături sau înțepături de insecte sunt cele care declanșează destul de frecvent, apariția buzelor umflate și a altor simptome.

Pe de altă parte, este posibil să fiți alergic sau să aveți o sensibilitate ridicată la anumite condimente. De exemplu, și ardeiul iute poate declanșa o senzație de arsură a gurii, dar și apariția de buze umflate.

Până și condimentele mai ușoare sunt asociate cu reacții alergice. Printre acestea se numără: anasonul, țelina, coriandrul, feniculul, pătrunjelul. Desigur, alergiile la anumite medicamente pot provoca, de asemenea, umflarea buzelor peste noapte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1175 secunde