Una din patru femei supraponderale neagă că are probleme cu greutatea

367
Un sfert din femeile grase nu cred că au probleme cu greutatea. La această concluzie au ajuns oamenii de știință americani. Mamele tinere prezintă în mod special acest risc al obezității, dar nu recunosc că poartă încă multe din kilogramele pe care le-au pus pe ele în timpul sarcinii.
Experții spun că este inevitabil ca, pe măsură ce populația se îngrașă, oamenii grași să fie văzuți ca persoane normale. Totuși, acest lucru încurajează negarea existenței problemelor legate de sănătate cauzate de obezitate, precum diabetul de tip 2 și afecțiunile cardio-vasculare.
Peste 2.000 de femei cu vârste între 18 și 25 de ani au fost chestionate în legătură cu greutatea lor și percepția despre măsurile pe care le poartă. Jumătate din ele erau deja supraponderale sau chiar obeze, potrivit indicelui masei corporale, un sistem modern care compară greutatea cu înălțimea. Aproximativ 25 la sută din fetele plinuțe își apreciau corpul ca fiind mult mai slab, spunând că au greutate normală sau chiar sub greutate. Dr. Mahbubur Rahman, unul din cercetătorii care au efectuat studiu, explică: "Pe măsură ce numărul oamenilor obezi crește, foarte multe femei consideră supraponderabilitatea ca fiind normală".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8656 secunde