Un șut în fund - un pas înainte!

468

Articole recomandate

Potrivit autorilor unui studiu recent, citat dailymail.co.uk., care îi dau ca exemplu pe Madonna, Walt Disney, J. K. Rowling și Beatles, ce au avut parte de respingeri înainte de a deveni bogați și celebri, eșecurile pot fi motivante.
Săptămâna trecută, Anna Wintour, redactorul șef Vogue SUA, a recunoscut că a fost concediată de Harper’s Bazaar. Totuși, Anna Wintour consideră că acesta a fost unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat, susținând că a fost o experiență din care a învățat foarte multe. Declarația acesteia a stârnit numeroase reacții pe internet și în ziare.
Astfel, J. K. Rowling a spus că a scris celebrele aventuri ale lui Harry Potter după ce a fost concediată din postul de secretară, pentru că visa cu ochii deschiși. Nu mai puțin de 12 editori au refuzat să îi publice primul manuscris, până când fiica președintelui editurii Bloomsbury a citit cartea.
Și celebra cântăreață Madonna a spus că și-a început cariera muzicală după ce a fost concediată de la Dunkin’ Donuts, pentru că a stropit clienții cu sos. Prima sa trupă, Breakfast Club, a fost refuzată de la casele de discuri, astfel că Madonna a decis să cânte singură.
Aproape toate casele de discuri i-au refuzat și pe The Beatles, în timp ce Walt Disney a fost concediat din cauza lipsei de imaginație.
În aceste condiții, psihoterapeutul Philip Hodson, de la Asociația Britanică de Consiliere și Psihoterapie, spune că refuzul poate face mintea să se concentreze mai mult: "Respingerea te învață că nu ți se cuvine nimic și că trebuie să muncești pentru ceea ce vrei. Te determină să-ți demostrezi abilitățile, crește competitivitatea și impulsul de a le demonstra oamenilor că te-au judecat greșit".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Sforăitul nocturn distruge creierul
Pagina a fost generata in 1.7905 secunde