Un simplu test de sânge arată sexul bebelușului încă din săptămâna a șaptea de sarcină

438
Un simplu test de sânge arată sexul bebelușului încă din săptămâna a șaptea de sarcină - testsange-1313072636.jpg
Un test ce utilizează celule fetale prelevate din sângele matern după a șaptea săptămână de sarcină este eficient și lipsit de riscuri pentru a determina sexul bebelușilor, dar și eventualele anomalii genetice, potrivit unui studiu publicat marți în Statele Unite ale Americii.

Analiza celulelor fetale din sângele femeilor însărcinate poate să devină o alternativă eficientă pentru amniocenteză, o procedură ce permite efectuarea unei analize citogenetice, a cromozomilor fetusului, dar care este mai riscantă.

În schimb, testele efectuate pe urina mamei nu par a fi fiabile pentru determinarea sexului copilului, au anunțat autorii studiului, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) din 10 august.

În anumite țări, precum Olanda, Marea Britanie, Franța și Spania, acest test este deja utilizat clinic în mod obișnuit, în ciuda absenței unei evaluări oficiale a performanțelor sale.

De asemenea, de curând testul a fost scos la vânzare și pe internet. El este prezentat ca fiind "non-medical" și destinat spre fi utilizat de viitorii părinții care sunt curioși să afle ce sex va avea copilul lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3192 secunde