Un nou tratament pentru bolnavii de poliartrită reumatoidă

Marţi, 29 Mai 2012, 20:24
3009
Aproximativ un procent din populația României este afectată de poliartrită reumatoidă, o boală autoimună progresivă, nevindecabilă, care distruge cartilagiile și oasele. Boala debutează, de obicei, cu inflamarea încheieturilor și dificultatea de a folosi mâinile în primele ore ale zilei. Chiar din primii ani de la instalare, boala afectează abilitățile locomotorii ale pacientului.

Dr. Ruxandra Ionescu, președintele Societății Naționale de Reumatologie, spune că această afecțiune este subdiagnosticată în țara noastră. Medicul a precizat că, deși avem la dispoziție cele mai noi tratamente, acestea sunt foarte scumpe, costul lunar al terapiei ajungând până la 2.000 de euro. Totodată, doar 200 de pacienți beneficiază de acest tratament prin programul național dedicat acestei boli. În România, din cele nouă terapii biologice utilizate în Statele Unite ale Americii și restul Europei, sunt folosite patru, a adăugat dr. Ionescu.

Medicii specialiști au lansat, recent o nouă metodă de terapie pentru pacienții cu poliartrită reumatoidă care nu răspund la alt tip de tratament. Medicamentul se eliberează pe bază de rețetă și se administrează prin injecție subcutanată, de obicei în coapsă sau abdomen. Noua terapie este diferită, deoarece are o acțiune mai rapidă, generează mai puțin dis-confort și este mai puțin dureroasă la injectare. 


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.1367 secunde