Un nou medicament împotriva cancerului renal și gastrointestinal

3679
Sutent® este un nou medicament care luptă împotriva cancerului renal, împiedicând atât dezvoltarea tumorii, cât și înmulțirea celulelor tumorale. Medicamentul este eficient în stadii avansate ale bolii și prelungește progresia tumorii cu peste 27 de săptămâni.
Noul medicament este trecut pe lista de medicamente compensate. Tratamentul cu Sutent® durează șase luni și are puține efecte secundare.

Medicamentul împotriva cancerului renal și gastrointestinal care a fost lansat săptămâna trecută în România scade cu 30% riscul decesului.
Medicamentul, denumit Sutent® după substanța sa de bază, este eficient și în stadiile avansate ale bolii, când, potrivit testelor efectuate, speranța de viață a pacientului este de patru ori mai mare decât prin metoda chimioterapiei.
Acest medicament va fi trecut pe lista de medicamente compensate și urmează să fie comercializat odată cu noua listă care va fi făcută publică de Ministerul Sănătății.

20.700 de lei pentru a-ți prelungi viața cu 11 luni
Compania producătoare afirmă că tratamentul se bazează pe acțiunea așa-numitelor molecule inteligente, care atacă tumora, reducându-i capacitatea de a continua să se dividă și să crească.
Medicamentul a prelungit timpul până la progresia tumorală cu 27,3 săptămâni, față de 6,4 săptămâni în cazul pacienților cărora le-a fost administrat tratamentul placebo. Pacienții care au luat acest medicament au înregistrat o rată mediană de supraviețuire de 11 luni.
Un ciclu complet de tratament cu Sutent® durează șase săptămâni și costă 20.700 de lei.
Decizia cu privire la perioada de administrare trebuie să fie luată pentru fiecare pacient în parte, de către medicul acestuia și poate depinde de răspunsul unui anumit pacient la tratament.
Medicamentul se comer-cializează sub formă de capsule. Sutent® este o terapie cu administrare orală, cu un dozaj inițial recomandat de 50 miligrame (o capsulă pe zi) administrat timp de patru săptămâni consecutive, urmate de două săptămâni de pauză.
Este disponibil în capsule de 12,5 miligrame, 25 miligrame și 50 miligrame.

Riscurile asociate terapiei cu Sutent®
Doar șapte la sută dintre pacienți au întrerupt tratamentul. Cele mai des întâlnite efecte secundare au fost oboseala, diareea, greața, mucozita/stomatita, dispepsia, dereglarea gustului, durerile abdominale, anorexia și modificarea culorii pielii.
Cele mai comune efecte secundare severe, asociate tratamentului, au fost oboseala, hipertensiunea, neutropenia (scăderea numărului de globule albe din sânge) și lipaza crescută.
Pacienții cu afecțiuni cardiace concomitente trebuie să fie atent monitorizați pentru detectarea oricăror semne sau simptome de insuficiență cardiacă congestivă.

Noul medicament poate trata și alte tipuri de cancer
Medicamentul împotriva can-cerului renal și gastrointestinal este indicat în tratamentul tumorii stromale gastrointestinale, în tratamentul carcinomului renal avansat și/sau metastatic. "Sutent® aduce noi posibilități de tratament pentru bolnavii de cancer renal. Până acum, opțiunile de tratament au fost limitate, deoarece aceste tumori sunt foarte rezistente la chimioterapie și la alte forme standard de tratament, cum ar fi terapia cu citokine. Existența unui nou tratament oferă medicilor o nouă opțiune promițătoare de tratare a pacienților odată ce aceștia au fost diagnosticați, un medicament care să contribuie la prelungirea vieților acestora" spune Stanley Mendonça, Country Manager Pfizer România.
Datele inițiale sugerează faptul că medicamentul împotriva cancerului renal și gastrointestinal poate fi eficient și în tratarea altor tipuri tipuri de cancer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6505 secunde