Un morcov pe zi te ferește de arsurile solare

1107

Articole recomandate

Dacă se spune în general că un măr pe zi ține medicul la distanță, trebuie să știți că un morcov consumat zilnic vă protejează de arsurile solare atunci când vă duceți la plajă.
Aceasta este concluzia la care au ajuns profesorii Wolfgang Köpcke și Jean Krutmann, din cadrul Centrului medical universitar din Münster și al Institutului de cercetări pentru medicină din Düsseldorf (Germania). Oamenii de știință au analizat, în cadrul unor teste clinice, relația care există între consumul de betacaroten, conținut de morcovi, și rezistența pielii la radiațiile ultraviolete (UV) emise de soare.
Betacarotenul este un pigment natural, de culoare portocalie, care le permite plantelor să îndeplinească procesul de fotosinteză.
Betacarotenul este cel care oferă morcovului, tomatelor și mai multor fructe și legume culoarea care merge de la roșu la portocaliu. "Am stabilit că un regim bogat în betacaroten, dacă este urmat o perioadă lungă, protejează eficient pielea de arsurile solare", a explicat profesorul Köpcke. "Este adevărat că nu se poate vorbi despre aceeași intensitate de protecție anti-UV pe care o oferă imediat cremele solare moderne, însă consumul a cel puțin un morcov pe zi poate oferi o protecție de bază și, deci, poate veni în completarea protecției oferite de o cremă atunci când urmează expunerea pe o perioadă mai lungă la soare", a mai precizat Wolfgang Köpcke.
Forma de protecție nutrițională împotriva razelor ultraviolete prezintă două avantaje importante. Persoanele a căror alimentație este bogată în betacaroten de-a lungul anilor beneficiază în permanență de protecție, nu doar atunci când se află pe plajă și își aplică diferite creme împotriva razelor ultraviolete. 
În plus, consumul de alimente ce conțin betacaroten este benefic pentru menținerea tinereții pielii. "Se știe că numeroase creme și produse cosmetice sunt realizate pe bază de extracte din legume și fructe, ce au un conținut bogat de betacaroten", a precizat, la rândul său, Krutmann.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Iunie 2009
Stire din Sănătate : Flotările fac sânii frumoși
Pagina a fost generata in 1.9817 secunde