Un minut de alergare pe zi, benefic în lupta cu osteoporoza

283
Un minut de alergare pe zi, benefic în lupta cu osteoporoza - osteoporozasursaeasistentro-1625487852.jpg

Articole de la același autor

Osteoporoza este o afecțiune care afectează foarte multe persoane, cauzând slăbire, fragilitate și o predispoziție la fracturi. Aceste fracturi se întâlnesc mai ales la coloana vertebrală, încheieturile mâinilor și șold, însă pot afecta și alte oase, cum ar fi cele ale brațului sau pelvisul.

Un studiu recent a evidențiat un aspect interesant. Se pare că doar un minut de alergat pe zi are mari beneficii asupra oaselor femeilor. Mai mult decât atât, oamenii de știință au descoperit că femeile care fac antrenamente scurte sau cară greutăți, chiar și numai pentru 60 sau 120 de secunde pe zi, au o densitate osoasă mai mare cu până la 4%, față de cele care nu au astfel de activități, iar cele care cresc activitatea peste două minute, au oasele mai sănătoase cu 6%. În realitate, precizează specialiștii de la doc.ro, acest tip de antrenament este echivalent cu o alergare la intensitate medie, pentru femeile care nu au ajuns la menopauză, și una ușoară pentru cele care au trecut deja de menopauză.

În concluzie, este foarte clar faptul că sănătatea osoasă este importantă, mai ales pentru femei, din cauza riscului crescut de osteoporoză, care duce la fracturi majore de șold, spate sau încheieturi. Așadar, cu cât sunt mai sănătoase oasele la tinerețe, cu atât vor rezista mai bine efectelor îmbătrânirii. Chiar dacă mai sunt multe aspecte de clarificat în acest sens, un lucru este deja sigur. Sportul face diferența când vine vorba despre sănătatea osoasă și orice activitate fizică este binevenită. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3247 secunde