Un elicopter SMURD, repartizat la Constanța

492
1
Un elicopter SMURD, repartizat la Constanța - elicoptersmurd-1342712838.jpg

Articole de la același autor

Pacienții constănțeni în stare critică vor putea fi transportați la spital cu un elicopter SMURD, cel mai probabil din toamna acestui an. Aparatul de zbor va sosi în județul nostru în urma unui acord cadru, derulat de Ministerul Sănătății, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziționarea a șase elicoptere. Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că primul din cele șase aparate de zbor a fost repartizat încă de la sfârșitul anului trecut la Arad și deservește județele Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și o parte din județele Bihor și Sălaj.
Potrivit dr. Arafat, anul acesta, Ministerul Sănătății a mai contractat două elicoptere. "Primul sosește săptămâna viitoare în București și va fi trimis la Iași, unde va înlocui elicopterul de poliție și va fi operat de Ministerul Administrației și Internelor. Cel de-al doilea, care va sosi în luna septembrie, va fi amplasat fie la Constanța, fie la Craiova", a precizat subsecretarul de stat.
Dr. Raed Arafat a mai spus că planul presupune ca, până în 2014, să existe câte un elicopter în fiecare euroregiune. "Au rămas trei elicoptere de achiziționat ca să acoperim cele opt regiuni. Sunt deja contractate prin acordul cadru, rămâne să facem contractele subsecvente, în cursul anului viitor, sper", a afirmat medicul.
Conform declarațiilor dr. Arafat, din acest an, se va derula un acord finanțat de guvernul elvețian, între SMURD, Ministerul de Interne - Inspectoratul General de Aviație și Ministerul Sănătății. 
"Acordul este pentru SMURD, pentru partea aviatică, va fi semnat cu REGA, Serviciul de aviație de salvare al Elveției, este unul dintre cele mai renumite servicii de salvare aeriană din lume. Cu ei vom avea un proiect care va dura între doi și trei ani, în prima fază, și care va include creșterea nivelului de securitate, de zbor, pregătirea personalului și creșterea capacității de lucru în condiții de vreme grele, mai ales pentru piloți", a explicat dr. Raed Arafat.

Comentează știrea

x
20 iulie 2012
xx

bravo, in sfarsit ceva bun

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5644 secunde