Acuzații grave ale medicilor de la SOTRM Eforie:

"Un dezastru premeditat!"

2944
15

Articole de la același autor

Deși au făcut eforturi disperate pentru ca Spitalul de Ortopedie Traumatologie și Recuperare Medicală (SOTRM) să nu fie închis, medicii susțin că sunt, fără voie, martorii unei "decimări" a acestei instituții. Situația este cu atât mai revoltătoare, cu cât personalul medical a fost lăsat de izbeliște, fără nicio acoperire pentru a-și putea desfășura activitatea într-o altă unitate medicală.

Spitalul de Ortopedie Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud "suferă" de ceva vreme de o dezbinare masivă a personalului medical. Dacă specialiștii au rămas pe dinafară și au fost nevoiți să își caute singuri locuri de muncă, deși zeci de pacienți aveau nevoie de operații, asistentele au primit, bine-mersi, posturi în cadrul Spitalului Județean Constanța.

"Situația este de-a dreptul halucinantă! A venit directorul administrativ de la Spitalul Județean și a pus deoparte masa de operații, aparatul de anestezie și multe alte ustensile din blocul operator pentru a le «căra» din spital, la Constanța. Efectiv, au decimat blocul operator, ca să nu mai putem opera. Mi-a venit să plâng, gândindu-mă că, după 20 de ani de muncă, am văzut cum toate astea ne sunt luate într-un mod mișelesc. Asistăm, neputincioși, la un dezastru premeditat", ne-a declarat dr. Toma Cucu, medic ortoped în cadrul SOTRM Eforie.

Mai mult, medicii susțin că, deși sunt obișnuiți să nu fie implicați în nicio decizie care ține de soarta spitalului, speră ca măcar în al XIII-lea ceas să fie lămuriți de situație.

Locuri de muncă doar pentru asistentele medicale

După ce, în luna iulie, primeau, fără nicio înștiințare sau dezbatere prealabilă, decizia de întrerupere a activității medicale, pe motiv că "autorizația de funcționare a instituției a expirat", medicii mai aveau să încaseze o lovitură: programul instituției a fost complet modificat, astfel că medicii nu mai au dreptul să intre în sala de operații.

"După ce managerul spitalului județean a decis stoparea activității medicale pentru că a expirat autorizația, desigur că nimeni nu s-a mai interesat de soarta noastră. A continuat distrugerea spitalului printr-o adevărată strategie, dându-le posturi multora dintre asistentele de la blocul operator pe care le-au angajat la Constanța prin transfer. Acum, și dacă vrem să lucrăm și printr-o minune se redeschide activitatea, nu avem cu cine să lucrăm.

Eu nu mi-am dat demisia, pentru că asta ar însemna să le ușurez lor problemele, bătaia de cap. Dar rămân până la final și sper că lucrurile vor merge în altă direcție", susține medicul.

Pacienții programați la Eforie, operați la Mangalia

După ce au dat curs propunerii managerului Spitalului Municipal Mangalia de a colabora cu instituția, medicii au început operațiile pe care le-au amânat din cauza întreruperii activității de la SOTRM. Acest lucru le-a permis bolnavilor care inițial fuseseră trimiși acasă să își găsească vindecarea.

"Am început o colaborare cu Spitalul de la Mangalia, însă sunt tot timpul numai pe drumuri între spitale, pentru că și la Eforie trebuie să merg în fiecare zi și să consult toți pacienții care ajung la noi. Pentru că nu mai putem rezolva urgențele, trimitem oamenii la Mangalia și îi programăm, dacă au nevoie de operație, la secția de acolo. Numai în ultimele zile am avut cinci operații pe care, în mod firesc, trebuia să le fac la Eforie. Cred că foarte curând și dr. Rubeli, și dr. Nicolae vor colabora cu spitalul de la Mangalia, dar cu toții sperăm să nu trăim dezastrul de a se închide definitiv porțile spitalului în care am fost o echipă atâția ani", completează dr. Toma Cucu.

Apel către pacienți

Sute de mesaje au curs pe pagina petiției deschise de medicii de la Eforie pentru stoparea desființării spitalului. Și tot atâtea întrebări vin către medici din partea pacienților a căror viață a fost radical schimbată de mâinile acestora.

"Unde să ne ducem să cerem oprirea acestui masacru?", "Dacă nu sunteți în stare să construiți, nu demolați și ceea ce avem. E spitalul unde medicii sunt cu adevărat oameni, pe lângă faptul că sunt cei mai buni în domeniu!", sunt doar câteva dintre mesajele trimise de oameni pe pagina petiției realizată pentru a susține continuarea activității de la Eforie.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
europeanu
14 septembrie 2013
Hotii

Mergeti in continuare la alegeri si puneti in frunte tot hoti precum betivul porc adormit sau mazare,aceste bestii umane...iar voi de la cuget sa nu care cumva sa-i mai deranjati vreodata.

parinte
14 septembrie 2013
pacat!!!!!

Acest medic Cucu impreuna cu medicul Nicolae, mi-au salvat unul dintre copii de la a ramane infirm pe toata viata.Toti medicii din Medgidia si cei din Constanta nu fac in fatza mea cat fac acesti doi medici si de fapt intreaga echipa ce se formase la spitalul Eforie. Oare de ce se desfiinteaza un lucru bun? Pentru orgoliile si prostia celor care conduc acum?Probabil ca cineva pierdea cascavalul deoarece medicii din Eforie isi faceau doar datoria si nu asteptau spaga.In Romania nu este nevoie de asemenea cadre medicale. Pentru mine si copilul meu, medicii din Eforie au fost si vor ramane niste mastodonti ai medicine. Pacat, pacat, pacat!!!!!

Titi
14 septembrie 2013
Cine mai are curaj sa se opereze la Eforie

E dezastruos la spital din punct de vedere al conditiilor igienico sanitare, sala de operatie e medievala si nici nu exista lift pentru urcatul pacientilor operati

doina pavel
14 septembrie 2013
pacat

este mare pacat ca profesionisti si oameni de valoare deosebita , ca doctoral Cucu, pierd timpul sa resolve problem administrative cand viata lorprofesionala e afectata!nu ne apreciem oamenii care muncesc!multumesc, dle Cucu!

Robert
14 septembrie 2013
SOTRM

Pt. intreaga echipa de la SOTRM si in special pt. Dr. Cucu toata stima si respectul. Tomy nu te lasa asa usor calcat in picioare!!!

petre
14 septembrie 2013
e scandalos ,,,

e scandalos cum unii incerc sa privatizeze ceva ca apoi sa --si impuna propriile reguli si oameni intr-un loc unde statul poate investi fara prea multe discutii sau se poate investi bani europeni fara a face jocul unora care vor sa jupoaie omul de bani ,,,aici in constanta ne--am umplut de clinici private care pentru o analiza mai clara de ex ecografii sau radiografii te taxeaza cu sume de ordinul milioanelor ,,,in bani vechi desigur,,de unde atatia bani oameni buni dde ce vreti sa jupuiti romanii ??nu si asa suntem destiul de saraci??murim de cancere,, de oase rupte prin accidente ,,,dar trebuie sa ramanem si infirmi cand statul ar putea sa faca ceva ??/de ce atata rea vointa???de ce atata dusmanie pe acest sanatoriu care a reusit sa ramana in picioare datorita medicilor de aici???numai dragostea lor de oameni au tinutin functie acest sanatoriu ,,nu e constantean care sa nu fi avut nevoie de acesti medici recuperatori si chrurgi ortopezi ,,sunt niste maini de aur care ar trebuii protejate nu hulite si alungate sau si mai rau ca se creiaza in randul lor dezbinari si lupte pentru a--si mentine postul ,,,nu e frumos sa dezbini ca sa castigi ,,va bate dumnezeu ,,,,,

Ciomu
14 septembrie 2013
Asistentele bine-mersi ?!

Inteleg ca a fost o porcarie desfiintarea locurilor de munca la Eforie,dar asta nu da dreptul nimanui sa trateze asistentele cu acel bine-mersi,insinuand prin exprimare un soi de plasare a lor pe o treapta inferioara .Fara asistente,doctorii sunt ca generalii fara ofiteri,nu pot decat sa deseneze lupta,nu sa o si desfasoare.La Mangalia,acele ,,bine-mersi'' sunt incarcate mult peste normalul sarcinilor, sunt suprasolicitate si vor mai fi,bine-mersi si mai mult,cu ocazia prestatiei medicilor din Eforie,pa langa cei deja activi de aici.Asistentele nu sunt niste bine-mersi,ele sunt colege de munca ale medicilor .

Cornelia Jianu
14 septembrie 2013
Spital Eforie

Pacat! Credeam ca acest spital va fi modernizat nicidecum desfiintat.

Miruna
15 septembrie 2013
bai mazare,aloooo primaria ,alooo consiliul local.cand aveti de gand sa faceti ceva cu javrele maidaneze?cum am zis de anide zile,suntem campioni la caini maidanezi pe cap de locuitor

​HARTA INTERACTIVA Orasele cu cel mai mare numar de caini fara stapan din Romania si topul oraselor fara maidanezi de Raluca Pantazi, Victor Cozmei HotNews.ro Joi, 12 septembrie 2013, 12:55 Maidanez® in Bucuresti Maidanezi in Capitala Maidanezi in Capitala Foto: Agerpres Bucuresti, Constanta si Galati sunt orasele cu cel mai mare numar din caini fara stapan din toata tara. In jur de 100.000 de maidanezi traiesc pe strazile celor trei orase, iar mii de persoane au fost muscate de caini numai anul acesta. La polul opus se situeaza Targu Mures, Vaslui si Zalau, potrivit presei locale. Vezi in articol numarul de maidanezi pe fiecare oras resedinta de judet, o fotografie a situatiei din tara inainte ca legea care permite eutanasierea maidanezilor sa fie promulgata de presedinte.

MENGHELE
15 septembrie 2013
DEZASTRU

SI "URSU' " CE SPUNE ?????!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7361 secunde