Un adolescent, a opta persoană decedată din cauza gripei

346
Un adolescent, a opta persoană decedată din cauza gripei - gripaaadusprimuldeces-1547548648.jpg

Articole recomandate

Gripa mai face o victimă în România. Un băiat în vârstă de 17 ani, din Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm 09 și Virus Respirator Sincitial (VRS), avand condiții medicale preexistente si nevaccinat antigripal, a murit marți. Este al optulea deces înregistrat în acest sezon.

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara. Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (stare subfebrila, rinoree, usturimi in gat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii. Gripa se transmite usor de la om la om din cauza conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

Gripa este o boală acută, foarte contagioasă, produsă de virusul gripal. Sezonul rece favorizează îmbolnăvirile și epidemiile de gripă (iarna, începutul primăverii).

Gripa se transmite pe cale aeriană:

Direct prin tuse sau strănut;

Indirect prin obiecte proaspăt contaminate (batistă, prosop, veselă, etc.)

Manifestare:

Boala debuteaza brusc, la 1 – 2 zile de la contactul cu omul bolnav.

Simptome:

Febră 39 – 40 grade Celsius;

Frisoane;

Cefalee (dureri de cap);

Dureri musculare;

Astenie fizică (slăbiciune);

Congestionarea faringelui (roșu în gât);

Tuse frecventă, uscată, obositoare;

Inapetență (lipsa poftei de mâncare);

Grețuri. Vărsături;

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, încurajează populația din grupele de risc să își facă vaccinul antigripal, deoarece se așteaptă la o circulație mai intensă a acestui virus.

"Aș încuraja mai departe populația din grupele cu risc să meargă la medicul de familie să se vaccineze, să nu uităm că anul trecut perioada de vârf a fost luna februarie, deci ne așteptăm la o circulație mai intensă a virusului gripal. În acest moment sunt doar focare sporadice: este Bucureștiul, vestul țării", a punctat ministrul.


sursa> www.romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2019
Stire din Sănătate : Gripa face ravagii. Vaccinați-vă!
Marţi, 24 Aprilie 2018
Stire din Sănătate : Gripa a mai omorât o persoană!
Pagina a fost generata in 0.3596 secunde