€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Un adolescent, a opta persoană decedată din cauza gripei

Ştire online publicată Marţi, 15 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Gripa mai face o victimă în România. Un băiat în vârstă de 17 ani, din Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm 09 și Virus Respirator Sincitial (VRS), avand condiții medicale preexistente si nevaccinat antigripal, a murit marți. Este al optulea deces înregistrat în acest sezon.

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara. Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (stare subfebrila, rinoree, usturimi in gat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii. Gripa se transmite usor de la om la om din cauza conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

Gripa este o boală acută, foarte contagioasă, produsă de virusul gripal. Sezonul rece favorizează îmbolnăvirile și epidemiile de gripă (iarna, începutul primăverii).

Gripa se transmite pe cale aeriană:

Direct prin tuse sau strănut;

Indirect prin obiecte proaspăt contaminate (batistă, prosop, veselă, etc.)

Manifestare:

Boala debuteaza brusc, la 1 – 2 zile de la contactul cu omul bolnav.

Simptome:

Febră 39 – 40 grade Celsius;

Frisoane;

Cefalee (dureri de cap);

Dureri musculare;

Astenie fizică (slăbiciune);

Congestionarea faringelui (roșu în gât);

Tuse frecventă, uscată, obositoare;

Inapetență (lipsa poftei de mâncare);

Grețuri. Vărsături;

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, încurajează populația din grupele de risc să își facă vaccinul antigripal, deoarece se așteaptă la o circulație mai intensă a acestui virus.

"Aș încuraja mai departe populația din grupele cu risc să meargă la medicul de familie să se vaccineze, să nu uităm că anul trecut perioada de vârf a fost luna februarie, deci ne așteptăm la o circulație mai intensă a virusului gripal. În acest moment sunt doar focare sporadice: este Bucureștiul, vestul țării", a punctat ministrul.


sursa> www.romaniatv.netDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7614 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.4415 secunde