Uleiurile de masaj trebuie alese în funcție de beneficii

205
Uleiurile de masaj trebuie alese în funcție de beneficii - 01b33ef49c4e1577d0337f5eb074a6b3.jpg
Uleiurile și cremele de masaj conțin numeroase elemente menite să hrănească pielea. Pentru a obține efectul dorit (alungarea stresului, hidratarea pielii, depărtarea excesului de sebum etc.), este indicat să știți care sunt "calitățile" uleiurilor vegetale utilizate de producătorii de produse cosmetice. Vă enumerăm, în rândurile de mai jos, în ce scop ar trebui utilizat fiecare tip de ulei de masaj.
r Uleiul din miez de caisă, bogat în vitamine, minerale și acizi grași este recomandat pentru toate tipurile de piele, dar în special pentru tenul îm-bătrânit prematur, deshidratat și sensibil.
r Preparatele pe bază de avocado, care conțin vitaminele A, E, D, B1, B2 și proteine este bun pentru toate tipurile de piele, dar recomandat pentru per-soanele care suferă de psoriazis și pentru cele cu pielea îmbătrânită.
r Uleiul de masaj din coada șoricelului este indicat pentru afecțiunile pielii, precum eczemele. Uleiurile de nucă de cocos sunt recomandate pentru tenurile deschidratate, dar sunt bune și pentru păr (fiind folosit în șampoane) pentru că are un rol extrem de hidratant.
r Tinerii care au probleme cu acneea pot recurge la preparate cosmetice din jojoba, căci ajută la îndepărtarea excesului de sebum din porii dilatați. Uleiul de alune este antiinflamator, iar dacă nu sunteți alergici la alune, îl puteți folosi pentru tratarea artritei sau bursitei (inflamarea bursei seroase - pungă limitată printr-o membrană, destinată facilitării alunecării pielii, unui mușchi sau a unui tendon pe un os fără spațiu). De asemenea, uleiul de susan este antiseptic și este indicat să fie folosit pentru tratarea artritei și reumatismului. Poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele, excepție făcând pielea vizibil iritată.
r Uleiul de trandafir este excelent pentru tratarea cazurilor de arsuri, ajută la cicatrizarea și revenirea fermității pielii, iar cel pe bază de migdale dulci este indicat pentru tenul iritat și deshidratat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 29 Martie 2010
Stire din Sănătate : Căsătoria ne îngrașă
Pagina a fost generata in 2.654 secunde