Uleiul de ghimbir, recomandat în cosmetică

155
Uleiul de ghimbir, recomandat în cosmetică - uleiuldeghimbir2-1634908758.jpg

Articole de la același autor

Ghimbirul poate fi de mare ajutor în problemele digestive, ameliorează artrita şi îmbunătăţeşte aspectul pielii. Cea mai utilizată parte a plantei este rizomul, o tulpină subterană care creşte orizontal şi care este utilizată pentru a prepara ceaiuri şi a condimenta preparatele. De regulă, se foloseşte sub formă de cuburi, pulbere sau ghimbir ras. De data aceasta, însă, vă vom spune care sunt beneficiile uleiului de ghimbir şi cum poate el contribui la starea de sănătate a oamenilor. Ce este uleiul de ghimbir? Uleiul de ghimbir este un lichid gras obţinut prin supunerea rizomului plantei cu acelaşi nume, la un proces de distilare.

În general, este un ulei concentrat de culoare galbenă, iar aroma sa este puternică şi picantă. Utilizările şi beneficiile uleiului de ghimbir sunt atât medicinale, cât şi cosmetice.

Unele studii arată că uleiul de ghimbir are proprietăţi antiinflamatoare capabile să prevină modificările funcţiei renale care sunt asociate cu inflamaţia.

Conform medicinei tradiţionale, inhalarea vaporilor uleiului de ghimbir poate elimina greaţa. Cu toate acestea, un studiu publicat în „BMC Complementary and Alternative Medicine” a oferit rezultate contradictorii. Această cercetare a comparat nivelurile de greaţă postoperatorie la copiii care au inhalat un amestec de uleiuri (inclusiv ulei de ghimbir) sau un placebo. Rezultatele nu au arătat nici o diferenţă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4876 secunde