UE a aprobat o nouă listă de aditivi alimentari

233
UE a aprobat o nouă listă de aditivi alimentari - eeee-1370071654.jpg

Articole recomandate

O nouă listă de aditivi alimentari permiși în UE, aprobați după o evaluare științifică, va intra în vigoare la 1 iunie, informează Comisia Europeană.  Pe această listă figurează numai aditivii alimentari care au fost verificați în mod științific ca fiind siguri pentru consum, care au fost justificați tehnologic și reprezintă un beneficiu pentru consumatori, a semnalat executivul european.

Comisia Europeană spune că principalul avantaj al noii liste este transparența pe care o oferă, relatează Mediafax.

Siguranța aditivilor autorizați în prezent este controlată de Comitetul Științific pentru Alimentație (SCF) și de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

Studiile realizate au determinat pentru moment EFSA să reducă doza zilnică acceptabilă pentru consumul a trei coloranți - E104: Galben de Quinoleină, E110: Galben Auriu și E124: Roșu Ponceau 4R - considerând că gradul de expunere la aceștia 'este, probabil, foarte înalt'.

În evaluările sale, EFSA ține cont de aspecte precum identificarea chimică a aditivilor, procesul de producție, efectul asupra alimentelor, informații de ordin toxicologic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde