Mai multe ştiri online:

TU ȘTIAI? Iată de ce ne simțim rău atunci când se modifică presiunea atmosferică

Ştire online publicată Marţi, 24 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Presiunea normală stabilită este 760 mmHg (coloană de mercur), însă potrivit estimările aceasta va atinge limita de 775-776 mmHG și vom observa că ne doare capul, apar amețeli, modificări ale tensiunii arteriale.


Statisticile au dovedit că meteosensibilitatea le afectează în special pe femei, acestea fiind de trei ori mai predispuse la a dezvolta reacții la schimbările meteorologice, comparativ cu bărbații.


"Nu toată lumea simte la fel. Imunitatea organismului este un factor în funcție de care resimțim intensitatea simptomelor meteosensibilității. În afara durerilor de cap și a amețelilor, depresia și insomnia sunt manifestări frecvente ale meteosensibilității", susține dr. Laurențiu Luca, potrivit ziarulring.ro.

Modifică și circulația sângelui


"Modificarea presiunii atmosferice produce, în organism, variații ale circulației sangvine și influențează oxigenarea. Presiunea atmosferică scăzută favorizează creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. De asemenea, crizele de astm, de reumatism și durerile musculare se intensifică atunci când presiunea atmosferică scade. Când presiunea atmosferică se mărește, ritmul cardiac scade și sângele se oxigenează mai bine", explică medicul.

"Optimismul și buna dispoziție constituie cea mai eficientă terapie împotriva meteosensibilității.", Dr. Laurențiu Luca.

"Împotriva meteosensibilității nu există tratament medicamentos, dar starea de rău trece imediat ce vremea se stabilizează.", Dr. Laurențiu Luca, citat de realitatea.net


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7057 secunde