Tu te speli corect pe dinți?

478
Tu te speli corect pe dinți? - periajcorect-1343573759.jpg
Igiena dentară depinde foarte mult nu numai de simpla curățare zilnică a dinților, ci și de o periere corectă a danturii. În primul rând este important și ce periuță de dinți folosim. Aceasta trebuie să aibă cât mai mulți peri și să nu fie dură pentru a putea curăța dinții până la gingie fără a o răni. Dacă periuța este dură, involuntar nu mai curățăm zonele de bază ale dintelui, în apropierea gingiilor, pentru a evita durerea.
Totodată, periuța de dinți nu se folosește niciodată udă, deoarece pasta nu mai poate curăța dantura prin frecare. Mai mult, periajul nu trebuie făcut de la stânga la dreapta deoarece există riscul ca resturile dentare să rămână între dinți și să dezvolte bacterii cauzatoare de boli gingivale.
Periajul dentar trebuie făcut cu răbdare, de sus în jos, pe zonele verticale exterior și interior și circular pe zonele orizontale. Cel mai eficient ar fi să ne spălăm de două ori pe dinți, o dată dimineața și o dată seara, cu condiția să folosim și ață dentară sau periuțe interdentare, care reușesc să curețe zonele greu accesibile periajului dentar. Mai mult, nu trebuie să uităm să spălăm și limba, încărcată și ea de bacterii nocive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1724 secunde