Trei salate sănătoase și răcoritoare de vară
1945
Tarabele din piață sunt pline în această perioadă de roșii, castraveți, vinete, ardei și alte legume proaspete, excelente pentru o dietă ușoară și delicioasă care să ne mențină sănătoși pe timp de vară. Spre exemplu, ne putem prepara o salată de rucola cu roșii cherry pentru care avem nevoie de o jumătate de kilogram de frunze rucola, roșii cherry, ulei de măsline, oțet balsamic, sare și lămâie. Rucola are acțiune antioxidantă și este excelentă pentru îmbunătățirea imunității și regularizarea nivelului colesterolului în sânge, iar roșiile sunt o sursă importantă de antioxidanți, măresc rezistența la bolile infecțioase, grăbesc vindecarea rănilor și ne ajută să ne menținem energici.
O altă salată recomandată în această perioadă este cea de castraveți cu mărar pentru care avem nevoie de trei sau patru castraveți proaspeți, două lingurițe de ulei, preferabil de măsline, in, cânepă sau argan, o legătură de mărar tocat, sare marină, piper și oțet din vin, mere și pere sau prune, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale. Este important să nu curățăm castraveții de coajă, deoarece aceasta este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare importante pentru digestie și detoxifiere. În anotimpul cald este indicată și consumarea salatei din vinete proaspete, coapte pe aragaz. Se recomandă utilizarea sarei de mare integrală și a uleiului de măsline extravirgin pentru prepararea salatei de vinete.
O altă salată recomandată în această perioadă este cea de castraveți cu mărar pentru care avem nevoie de trei sau patru castraveți proaspeți, două lingurițe de ulei, preferabil de măsline, in, cânepă sau argan, o legătură de mărar tocat, sare marină, piper și oțet din vin, mere și pere sau prune, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale. Este important să nu curățăm castraveții de coajă, deoarece aceasta este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare importante pentru digestie și detoxifiere. În anotimpul cald este indicată și consumarea salatei din vinete proaspete, coapte pe aragaz. Se recomandă utilizarea sarei de mare integrală și a uleiului de măsline extravirgin pentru prepararea salatei de vinete.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 25 Iunie 2012
Luni, 25 Iunie 2012
Luni, 25 Iunie 2012
Luni, 25 Iunie 2012
Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Sâmbătă, 23 Iunie 2012