Tratamentul împotriva cancerului de piele elimină ridurile

467
Tratamentul împotriva cancerului de piele elimină ridurile - 2c98005815b8652f236d1be11039c4bc.jpg
O cremă folosită în tratarea unor forme incipiente de cancer de piele ar putea fi la fel de utilă pentru eliminarea ridurilor și pentru împrospătarea tenului, se arată într-un studiu american, publicat în revista Archives of Dermatology.
Cercetătorii americani au declarat că respectiva cremă, folosită în tratamentul keratozei actinice, o formă incipientă, precanceroasă, a carcinomului scuamos celular, ameliorează aspectul pielii, eliminând petele de roșeață, punctele maronii și ridurile și îmbunătățește colorația naturală a pielii. Keratoza actinică este o maladie cauzată de arsurile solare repetate, care se manifestă prin apariția pe piele a unor protuberanțe acoperite de o crustă. Ele apar, de regulă, în zonele expuse razelor solare, adică pe față, gât, antebrațe sau buze.
În opinia oamenilor de știință de la Universitatea din Michigan, crema determină organismul să reacționeze pentru vindecarea rănilor tegumentului, prin stimularea producției de colagen, care estompează ridurile.
Tratamentul cu respectiva cremă nu este lipsit de neplăceri. La scurt timp după aplicarea produsului farmaceutic, pielea se înroșește și se inflamează. După terminarea tratamentului însă, pielea este mult întinerită, iar protuberanțele precanceroase dispar în totalitate.
Studiul a fost efectuat pe 21 de pacienți, cu vârste cuprinse între 56 și 85 de ani, care sufereau de keratoză actinică sau de arsuri solare. Voluntarii au folosit crema de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Medicii au monitorizat schimbările suferite de piele, recoltând probe faciale pentru biopsie, timp de șase luni. "Pielea pacienților era mult mai moale. Textura ei a fost ameliorată și pacienții aveau mai puține riduri pe partea superioară a obrazului și în jurul ochilor", a explicat Dana Sachs de la Universitatea din Michigan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9284 secunde