Tratamentele agresive nu ne scapă de cancer la prostată

206
Tratamentele agresive nu ne scapă de cancer la prostată - cancerprostata-1500019602.jpg

Articole de la același autor

Tratamentul agresiv în cancerul de prostată în stadii incipient este inutil, susțin specialiștii din domeniu. Mai mult decât atât, intervenția chirurgicală ar oferi beneficii "neglijabile" multora dintre bărbații diagnosticați cu cancer de prostată în faza incipientă, conform concluziilor unui studiu efectuat timp de 20 de ani în Statele Unite.

În cazul acestor bărbați, care constituie majoritatea cazurilor de cancer de prostată diagnosticate recent, chirurgia nu a prelungit viața și de multe ori a dus la complicații serioase precum infecții, incontinență urinară și disfuncții erectile. "Acest studiu confirmă faptul că de obicei tratamentul agresiv este inutil", a subliniat într-o declarație Gerald Andriole, director în cadrul Diviziei de Chirurgie Urologică al Universității Washington, coautor al cercetării. "Sperăm că descoperirile îi vor ține departe pe medici de la a recomanda chirurgia sau radiațiile pacienților cu cancer de prostată în fază incipientă și că îi vor ține totodată departe pe pacienți de la a considera că acestea sunt necesare", a completat el.

Potrivit lui Andriole, 70% dintre pacienții recent diagnosticați cu cancer de prostată se află în fazele incipiente, ceea ce înseamnă că tumoarea este izolată în glanda prostatică și că aceștia au tumori non-agresive. Pentru a evalua potențialele beneficii ale intervenției chirurgicale, oamenii de știință au ales în mod aleatoriu 731 de bărbați din Statele Unite având cancer localizat la prostată.

Totuși, datele au demonstrat că intervenția chirurgicală ar putea contribui la scăderea ratei mortalității în cazul unor bărbați, în special la cei care au o speranță de viață mare și risc intermediar de cancer de prostată.

În cazul bărbaților cu risc mare de cancer de prostată, chirurgia este de asemenea de multe ori benefică, la fel și alte tratamente precum radioterapia, a adăugat Andriole, potrivit sursei citate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0518 secunde