Transplantul de uter este posibil

244
Suedezii au reușit o performanță notabilă. Ei au realizat primele două transplanturi de uter din lume, de la mame la fiice, pentru ca cele din urmă să poată avea, la rândul lor, copii. 

Coordonatorul echipei formate din cei zece medici care au luat parte la cele două intervenții chirurgicale a precizat că tinerele sunt în stare bună și că nu există complicații. 

"Una dintre femei și-a extirpat uterul după un tratament contra unui cancer de col uterin. Cealaltă femeie s-a născut fără uter. Cele două femei au vârsta de 30 de ani", se afirmă în comunicatul comun emis de Universitatea din Göteborg și Spitalul Universitar Sahlgrenska din același oraș. 

Pentru a putea recurge la fecundarea in vitro, care să le permită să poarte o sarcină, cele două femei au de așteptat încă un an. 

Termenul medical care descrie această afecțiune se numește aplazie și este o anomalie congenitală a organelor feminine care descrie pe de o parte lipsa unui țesut, iar pe de alta, întreruperea dezvoltării acestuia, diferite de la caz la caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Reîncepe programul Stop Fumat la Constanța
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : AlcoInfo a deschis un centru la Constanța
Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Uleiul de ricin are calități curative
Pagina a fost generata in 2.5277 secunde