Tot mai mulți constănțeni cu tumori cerebrale

327
Tot mai mulți constănțeni cu tumori cerebrale - tumori-1483715035.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă a crescut considerabil numărul bolnavilor care se prezintă la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu tumori cerebrale. Cei mai mulți pacienți sunt adulți cu vârsta de aproximativ 40 de ani, dar există și copiii care sunt internați cu acest diagnostic. Ca urmare, orice persoană poate prezenta un anumit risc pentru tumori cerebrale, aceasta putând debuta la absolut orice vârstă. Spre exemplu, glioblastomul (o tumoră cu malignitatea ridicată) are incidența cea mai mare la bătrâni, în timp ce meduloblastomul este mai frecvent la copii. Amândouă tipurile de tumoare pot cauza decesul, dar se comportă clinic foarte diferit.

"Datorită accesului la mijloacele moderne de imagistică, multe dintre tumorile cerebrale sunt depistate acum precoce și după operație pacienții își revin în mare parte", ne-a declarat dr. Bogdan Davidescu, medic neurochirurg.

În general, simptomele sunt dependente de localizarea tumorii. Totuși, cele mai frecvente simptome, atât la adulți, cât și la tineri sunt greața, voma, ambliopia (vederea dublă) și stările de somnolență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0666 secunde