Tot mai multe localități rămân fără medici de familie

228
Tot mai multe localități rămân fără medici de familie - medi2-1509459706.jpg

Articole de la același autor

Numărul comunelor fără medici de familie din județul Sălaj a ajuns la șapte, iar autoritățile ridică neputincioase din umeri. Asigurarea asistenței medicale primare continuă să fie o problemă în unele zone din județul Sălaj, avertizează reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate și cei ai Direcției de Sănătate Publică.

După cum susține conducerea CAS Sălaj, în județ, asistența medicală primară se desfășoară prin 117 medici de familie care au contract cu instituția, 58 dintre ei activând în mediul urban.

"Luând în calcul media de la nivel național, de 1.800 locuitori ca număr optim de persoane înscrise pe lista unui medic de familie pentru asigurarea unui nivel de calitate a asistenței medicale, în județ ne confruntăm cu un deficit de 16 medici de familie, din care 11 in mediul rural".

Celor cinci comune în care nu există de ani buni medici de familie, li s-au adăugat, recent, altele două. În aceste condiții, asigurații sunt nevoiți să se adreseze specialiștilor din comunele învecinate.

De asemenea, alte șase comune se confruntă cu problema deficitului de medici. Pentru a rezolva această problemă, oficialii CAS și cei ai DSP, în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, susțin că au încercat să aducă medici din județele învecinate ori să identifice medici pensionari care ar putea să profeseze în zonele deficitare, dar și să determine autoritățile locale să ofere diverse facilități specialiștilor care se stabilesc în zonele respective.

Până acum, niciuna dintre măsurile luate nu a avut efectul scontat. Pe listele medicilor de familie din Sălaj erau înscriși în 30 septembrie, 213.256 persoane, din care 114.720 în mediul urban și 98.536 în mediul rural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9086 secunde