Topul alimentelor sănătoase și norocoase, în noaptea de Revelion

107
Topul alimentelor sănătoase și norocoase, în noaptea de Revelion - topulalimentelor2-1546766832.jpg

Articole de la același autor

Deși nu vrem să recunoaștem, mulți dintre noi respectăm superstițiile. Așa că, în noaptea de Revelion, vom avea grijă să nu facem ceea ce "nu e bine" și să nu mâncăm ceea ce ne-ar putea aduce ghinion.


Obiceiurile populare enumeră câteva alimente care, pe lângă faptul că sunt sănătoase, sunt și aducătoare de noroc. Astfel, primele pe listă sunt legumele verzi, despre care se spune că sunt cu noroc pentru că seamănă cu banii. În plus, sunt pline de vitamine și minerale și pică numai bine lângă o bucățică de friptură.


Urmează fasolea, care semnifică bani, aducând cu niște monede. Poi alege varietăți precum lintea, mazărea sau fasolea uscată, iar fiecare dintre ele este la fel de hrănitoare și sănătoasă.


În mod suprinzător, în top, pe locul al treilea, se află macaroanele și cerealele. Deși pare greu să le incluzi în meniul din noaptea de Revelion, ele pot constitui fie aperitive fie garnituri sănătoase. De exemplu, orezul, quinoa, orzul reprezintă simboluri ale unei vieți lungi și abundente.


Peștele are deja renumele de aliment vedetă în noaptea dintre ani. Tradiția spune că solzii peștelui seamănă cu banii, iar peștii stau în bancuri, inducând, de asemenea, ideea de abundență. Însă, pe lângă toate acestea, peștele este o sursă foarte bună de fibre sau de Omega 3.


Și despre struguri sigur ați mai auzit. Sunt popoare care, de Revelion, mănâncă un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. De asemenea, rodia, cu toate semințele ei, este considerat un simbol al prosperității, în timp ce smochinele semnifică fertilitatea.


Cum de pe masa de Anul Nou nu poate lipsi friptura de porc, mâncați fără să vă simțiți vinovați, însă în porții mici. Porcul inspiră avuție.


Iar meniul se poate încheia cu un tort dulce și delicios, simbol al veșniciei. La fel, nu trebuie să mâncați o felie durdulie, ci e suficient să gustați, cât să vă poarte noroc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Stire din Sănătate : Secrete ca să nu faci indigestie de Revelion
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Sănătate : Semințele de chia ajută viitoarele mămici
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Sănătate : De ce nu este bine să beți apă rece
Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Sănătate : Cum recunoști cancerul de ochi la copii
Pagina a fost generata in 0.9434 secunde