Tinerii medici constănțeni, instruiți în domeniul pediatriei

321
Peste 40 de studenți, medici rezidenți și medici de familie au aflat mai multe despre problemele de actualitate din domeniul pediatriei, în cadrul unui seminar organizat, week-end-ul trecut, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Cursul "Când hrana devine un pericol pentru copil" a fost organizat de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet "Sweet Land" din Constanța, în parteneriat cu Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici, Universitatea "Ovidius", prin Facultatea de Medicină și Colegiul Medicilor din județul Constanța.
Dr. Cristina Maria Mihai, șeful secției de Pediatrie a Spitalului Județean, și dr. Adriana Luminița Bălașa, medic pediatru, le-au vorbit tinerilor prezenți despre principiile moderne de diversificare a alimentației la sugar, tulburările de nutriție cu exces ponderal, alergia la proteinele laptelui de vacă, intoleranța la gluten sau noile ghiduri privind menținerea unui stil de viața sănătos.
"Este al treilea an în care evenimentul este organizat de voluntarii noștri, cred că putem vorbi deja de o tradiție Sweet Land. Pregătirea tinerelor cadre medicale alături de dezvoltarea voluntariatul în rândul tinerilor cu diabet zaharat, unde derulăm proiectul Sweet Horizon, constituie prioritățile asociației noastre", a declarat Liliana Moldoveanu, președintele Asociației Sweet Land.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2901 secunde