Testul medical care face diferența dintre viață și moarte

233
1
Testul medical care face diferența dintre viață și moarte - testulmedical-1434379158.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, statisticile arată că majoritatea constănțencelor care sunt depistate cu cancer de col uterin nu depășesc vârsta

de 35 de ani. Un simplu consult de rutină, la care pacientele se pot testa pentru a preveni această boală nemiloasă oferă garanția unei vieți sănătoase, spun medicii.

Vârsta pacientelor depistate cu cancer de col uterin scade de la un an la altul, spun medicii constănțeni, iar diagnosticarea tardivă a acestei afecțiuni îi împiedică pe medici să le mai poată salva viața. De aceea, aceștia recomandă ca cel puțin o dată pe an, acestea să efectueze testul salvator.

Testul Papanicolau face parte din examenul ginecologic de rutină, spun medicii. Testul este folosit cu scopul identificării modificărilor celulare anormale de la nivelul colului uterin și pentru screeningul cancerului de col uterin, fapt pentru care el nu trebuie neglijat, ci dimpotrivă, pus pe lista de priorități a fiecărei femei. În general, modificările celulare revin la normal în mod spontan sau după ce infecția s-a vindecat.

"Sunt și cazuri când modificările celulelor cervicale, adică din colul uterin, care dau un test Babeș-Papanicolau anormal și care nu sunt tratate pot evolua spre stadii pre-canceroase sau canceroase", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

Când testul Babeș-Papanicolau este anormal

Deși majoritatea testelor Babeș-Papanicolau anormale sunt cauzate de infecții sau inflamații care pot fi tratate, este necesară o nouă eva-luare ulterioară pentru a ne asigura că modificările celulare anormale au fost rezolvate. Opțiunile de tratament variază în funcție de gradul modificărilor celulare: minoră, moderată sau severă.

"În cazul modificărilor celulare minore, poate fi de ajuns doar o monitorizare din partea medicului, adică așteptare și urmărire a stării pacientei, de un test pentru HPV sau, în unele cazuri, de colposcopie.

În cazul modificărilor celulare moderate sau severe, este necesară continuarea evaluării prin colposcopie și biopsie cervicală.

Ulterior, modalitățile de tratament care distrug sau înlătură în mod specific celulele anormale ar putea fi recomandate, în funcție de rezultatele biopsiei", completează medicul.

Screeningul prin testul Babeș-Papanicolau făcut o dată pe an poate detecta din timp aceste modificările celulare. Detectarea precoce a acestor modificări celulare pre-canceroase sau a cancerului de col uterin duce, în general, la vindecarea completă.

"Testul Babeș-Papanicolau îți poate salva viața! Mergi la medicul de familie sau la medicul ginecolog!", recomandă specialistul.

Comentează știrea

DAN
18 iunie 2015
GINECOLOGI OPTUZI

MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4928 secunde