Testare gratuită pentru cancerul de prostată, de la anul

373

Articole recomandate

Reprezentanții Asociației Române de Urologie speră ca de la începutul anului viitor să intre în vigoare un program de screening pentru urologie, informează topsanatate.ro.
Astfel, toți bărbații peste 50 de ani ar avea posibilitatea să efectueze gratuit, o dată pe an, un test pentru depistarea cancerului de prostată. Deocamdată, proiectul de screening se află doar în faza de dorință, a declarat conf. dr. Ioanel Sinescu, președintele Asociației Române de Urologie. "Încă încercăm să convingem autoritățile de necesitatea acestui program. Acum de exemplu, Ministerul Sănătății își propune să pună în practică zece protocoale de diagnostic și de tratament pentru zece afecțiuni, printre care se numără și cancerul de prostată", a mai precizat specialistul la conferința de presă organizată cu ocazia Săptămânii Europene a Urologiei.
Cancerul de prostată afectează celulele glandei prostatice, care pot bloca fluxul urinar. Este necesară depistarea lui precoce și tratarea lui pentru a împiedica extinderea celulelor canceroase în alte părți ale corpului. De regulă, când există o afecțiune prostatică sunt câteva simptome după care te poți ghida și să te prezinți neapărat la un control medical. Cele mai frecvent raportate de bărbați sunt: dificultăți sau durere la urinare, urinări frecvente, în special noaptea, senzația de urinare iminentă, care nu mai poate fi amânată, prezența sângelui în urină sau spermă, impotență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Se înmulțesc depresivii
Pagina a fost generata in 3.3141 secunde