Temperaturi caniculare, la Constanța. Ce recomandă medicii

317
Temperaturi caniculare, la Constanța.  Ce recomandă medicii - weekendcutemperaturi-1434124031.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, în perioada de vară, specialiștii din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța fac o serie de recomandări către populație cu privire la expunerea prelungită la soare.

"Recomandările noastre pentru perioadele cu temperaturi ridicate sunt aceleași în fiecare an. Sperăm ca un număr cât mai mare de persoane să respecte aceste indicații pentru a preveni îmbolnăvirile sau incidentele cauzate de căldură. Așadar, principala recomandare este aceea de a nu se expune la soare între orele 11 și 18, ci de a se expune la soare progresiv, folosind creme de protecție, atât pentru adulți cât și pentru copii, de a se hidrata cu cel puțin 2 litri de apă pe zi. Nu este recomandat consumul de alcool sau tutun și nici de băuturi carbogazoase sau cele cu conținut de cafeină, precum cafea, ceai sau cola, deoarece acestea sunt diuretice. Se recomandă, în schimb, dușurile călduțe, iar aparatele de aer condiționat trebuie reglate cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Pentru sugari și copii mici se va realiza hidratarea corespunzătoare, iar copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuțe din materiale textile comode și nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi.

Atenție deosebită se va acorda condițiilor de igienă atât pentru copil cât și pentru mamă", a explicat dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde