Telocitele, celulele regeneratoare care îți pot salva viața

389
1
Telocitele sunt celule din organism care ar putea regenera inima și au fost descoperite de cercetătorii români de la Institutul "Victor Babeș" din Capitală.
Cu prilejul Zilei Proprietății Intelectuale, marcată ieri, la nivel internațional, dr. Laurențiu Popescu, coordonatorul echipei care a descoperit celulele, a prezentat stadiul noilor cercetări în domeniul telocitelor. Acesta a declarat că până acum s-a evidențiat existența telocitelor în creier și piele, dar și zonele unde sunt localizate. Dr. Popescu, citat de Agerpres, a evidențiat importanța majoră pe care o au telocitele pentru toate bolile organismului uman, cum ar fi recuperarea țesuturilor nervoase care se distrug, atât în urma unui accident vascular-cerebral, cât și al tumorilor.
Menționăm că, în prezent, aceste celule sunt recunoscute în mai mult de 50 de laboratoare din toată lumea, iar recunoașterea descoperirii în cât mai multe țări ar putea salva milioane de vieți.

Comentează știrea

tulceanul
27 aprilie 2012
telocitele

din echipa dr. popescu face parte si un constantean . cercetatorul MIRCEA LEABU . este din harsova , promotie 1972 a liceului local.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6295 secunde