Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale

581
Telefonul mobil contribuie la răspândirea microbilor în spitale - telefonspital1-1314208618.jpg

Articole de la același autor

Telefoanele mobile, calculatoarele și alte obiecte constituie o cale importantă de răspândire a infecțiilor nozocomiale în spitale, clinici și aziluri de bătrâni - este ceea ce reiese dintr-un studiu realizat de medici britanici și americani.

"Ca și alte obiecte (tastatura calculatoarelor pe care sunt înregistrate toate datele medicale ale pacienților, aparate de luare a tensiunii, termometre, clanțele saloanelor), telefonul mobil este purtător de agenți infecțioși", explică doctorul Michel Drancourt, profesor de microbiologie la Universitatea din Marsilia.

Însă nu atât aparatul este de vină, cât practicile personalului medical: doctori, asistente, infirmiere, kinetoterapeuți. "Este important, înainte de toate, să rupem lanțul de transmitere între pacienți și cei ce-i îngrijesc", precizează Michel Drancourt. De aici, necesitatea de a se spăla pe mâini cât de des se poate cu o soluție hidroalcoolică. Este suficient pentru uciderea microbilor, mai ales a stafilococului auriu, "inamicul public numărul unu", fatal uneori (care se află la originea unor infecții respiratorii), a virusurilor diareici și a virusului respirator sincitial (VRS) care produce bronșiolite sau pneumonii la copii.

"Deși, ca urmare a măsurilor aplicate, numărul infecțiilor nozocomiale a scăzut mult, trebuie să continuăm să facem eforturi pentru a impune o igienă care să includă spălarea frecventă a mâinilor", spune medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.625 secunde